Lounais-Häme

Suomi 100 oli valttia hattupäivässä

-Olipa todella paljon näyttäviä hattuja, olisin halunnut palkita paljon enemmänkin, torivalvoja Asta Jaakkola hehkutti Forssan torin hattupäivän loistoa.

Kaikkia ei kuitenkaan voinut palkita. Palkittavien teemaksi valikoitui päivän mittaan Suomi 100, ja hattukilpailun voittajaksi nousi lopulta sinivalkoisiin väreihin sonnustautunut Soile Rantanen.

-Voittajalla ei ollut pelkästään näyttävä hattu, vaan koko hänen asunsa oli samaa teemaa, Jaakkola kehui.

Lohdutuspalkinnoille nousivat Martti Miettinen tuohihattuineen sekä Inka Santakangas. Torikauppiaiden sarjan voitti palomieheksi pukeutunut Mauri Rintamaa.

Forssalainen Aili Kauppinen jäi palkinnoitta, mutta hänen kirjava kukkahattunsa keräsi runsaasti katseita toripäivän aikana.

-En tätä itse ole tehnyt, mutta hattu on kotimainen. Ostin sen muutama vuosi sitten Forssan Tiimarista, Kauppinen kertoi.

-Tämä on tällainen Pekka Puupään hattu, tässä vain on enemmän kukkia.

Kauppinen kertoo olleensa jo aamupäivällä myymässä torilla mustikoita punainen lippalakki päässään, mutta poikkesi välillä kotona hakemassa näyttävämmän hatun päähänsä.

-Ajattelin hattua ostaessani hankkia sen esimerkiksi jotain esitystä tai polttareita varten. En ole sitä paljon käyttänyt, mutta nyt sille oli tilausta, Kauppinen sanoi.

Palkinnoitta jäi tällä kertaa myös forssalaisen Jon Mehtosen foliohattu.

-Sain idean internet-meemeistä. Rakentamiseen meni pari minuuttia, Mehtonen kertoi.

Foliohatusta vitsaillaan etenkin netissä usein päähineenä, jota käyttävät vain vainoharhaiset, salaliittoteorioihin uskovat ihmiset.

-En oikeasti itse ole foliohattupää, esiintymismielessä ja vitsillä tämän rakensin, Mehtonen naureskeli. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic