Lounais-Häme

Suomi jäi ilman mitalia hiihtosuunnistuksen MM-sprintissä

Salla Koskela sijoittui yhdeksänneksi.
Lounais-Hämeen Rastia seuratasolla edustava Salla Koskela ei ole onnistunut mitalitavoitteissaan MM-kisojen kahdella ensimmäisellä matkalla. Kuva: Paula Lehtomäki
Lounais-Hämeen Rastia seuratasolla edustava Salla Koskela ei ole onnistunut mitalitavoitteissaan MM-kisojen kahdella ensimmäisellä matkalla. Kuva: Paula Lehtomäki

Mirka Suutarin neljäs sija jäi Suomen parhaaksi sijoitukseksi hiihtosuunnistuksen MM-sprintissä Ruotsin Piitimessä.

Suutari teki lähes ehjän suorituksen, mutta mitaliin jäi lähes 30 sekuntin päähän. Sija oli 24-vuotiaalle Suutarille uran paras MM-tasolla. Vuona 2017 Suutari voitti hopeaa EM-sprintissä.

Venäjällä järjestetyistä universiadeista vain reilu viikko sitten palannut Suutari oli tyytyväinen suoritukseensa. Kilpailu käytiin Lindbäckan hiihtokeskuksen jyrkillä rinteillä. Tarjolla oli urasokkelikon lisäksi isoa baanaa ja laskettelurinteiden kiipeämistä.

– Päätin että teen tänään kauden parhaan suorituksen ja sen tein. Rankkaa oli, kun tarjolla oli pari kunnon mäkeä. Vauhtia riittää ja sija oli parempi kuin edellisissä MM-kilpailuissa eli katsotaan vuoden päästä uudestaan, Suutari ennakoi.

Naisten kilpailun voiton vei ylivoimaiseen vauhtiin yltänyt Ruotsin Tove Alexandersson, joka voitti myös keskiviikkona avauslajin pitkän matkan. Ruotsalaisten kaksoisvoiton täydensi hopealle hiihtänyt Magdalena Olsson ennen Venäjän Maria Ketskinaa.

Salla Koskela jäi MM-sprintissä yhdeksänneksi runsaat puolitoista minuuttia kärkeä hitaampana. Pronssisija jäi Koskelalta runsaan minuutin päähän. Koskela oli väliajoissa alussa kuudennen sijan vaiheilla, mutta putosi puolimatkassa 14:nneksi, josta hän siis nousi yhdeksänneksi.

Miesten sprintissä suomalaisista parhaiten onnistui Tuomas Kotro, joka oli kuudes.

Kotro oli tyytyväinen suoritukseensa, mutta harmitusta aiheutti 31 sekunnin ero kärkeen.

– Ehjä nousujohteinen kilpailu. Kyllä se hyvin meni, kun suurennuslasilla saa virheitä gps-käyrästä etsiä. Se harmittaa, kun muut ovat parempia. Täytyy vain harjoitella enemmän ja hiihtää kovempaa, Kotro pohdiskeli.

Voiton jakoivat Venäjän Sergei Gorlanov ja Ruotsin Erik Rost. Pronssille nousi hiihtosuunnistuksen menestyneimpiin miehiin lukeutuva Venäjän Eduard Hrennikov.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen lauantaina keskimatkan kilpailulla.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic