Lounais-Häme

Suomi tuhlaili maalintekopaikkoja ja hävisi Italialle - "Pitää poistua kentältä pää ylhäällä"

Vaasa
16.07.2018, 22:25

Urheilu-uutiset

Suomi hävisi alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallon EM-kilpailujen avausottelussaan Italialle 0-1 (0-1). Italian Nicolo Zaniolo laukoi johtomaalin avausjakson lopussa nopean hyökkäyksen päätteeksi. Hetki aiemmin Suomen Eetu Vertaisella oli huippupaikka toisessa kenttäpäädyssä.
Vaasassa pelatussa ottelussa Suomi haastoi hyvin ennakkosuosikki Italian, mutta sortui tehottomuuteen.
– Vastassa oli Euroopan TOP5:een kuuluva joukkue. Olimme miehekkäitä, oli rohkeutta pelata ja prässätä. Tässä oli paljon hyvää, Suomen päävalmentaja Juha Malinen kertoi Ylen haastattelussa ottelun jälkeen.
Malinen täytti maanantaina 60 vuotta, mutta Suomi ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut pelattua voitokasta syntymäpäivälahjaa päävalmentajalleen.
Suomi lähti otteluun selkeänä altavastaajana, mutta kesti alussa Italian painostuksen. Italia sai jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella loistavan maalintekopaikan, mutta Suomen maalivahti Rasmus Leislahti torjui jalallaan Davide Bettellan puskun.

Avausjaksolla riitti tilanteita

Tämän jälkeen Suomi alkoi saada otetta pelistä ja tavoitteli pystypalloilla Vertaista, Saku Ylätupaa ja Timo Stavitskia. Kolmikosta Ylätupa pääsi kahdesti laukomaan hyvästä paikasta pystyjuoksunsa päätteeksi, mutta hän laukoi päin Italian maalivahti Alessandro Plizzaria.
– Pitää poistua kentältä pää ylhäällä. Jos paikoista ei tee maaleja, ei voi voittaa. Ei ole kuitenkaan mitään turhautumista. Seuraavaan otteluun tulemme tuplasti kovempaa Norjaa vastaan, Ylätupa tiivisti.
Vertainen laukoi kymmenestä metristä kerran yli ja kerran ohi. Myös laiturina pelannut Stavitski väläytteli osaamistaan ja haastoi hyvin Italian pelaajia.
Toisella jaksolla Suomi jatkoi yrittämistään, mutta Italian puolustuksesta ei auennut enää tilaa avausjakson malliin.
– Tässä ottelussa oli isot siemenet tavalle, jolla pitää pelata. Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli levotonta, mutta toisaalta se tuotti maalintekopaikkoja. Toisella jaksolla uskalsimme pelata, Malinen sanoi.
Lohkon iltapäiväpelissä Portugali voitti Norjan 3-1. Suomi kohtaa Norjan torstaina Seinäjoella. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät välieriin ja kolmannelle aukeaa vielä mahdollisuus päästä pelaamaan paikasta ensi kesän alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic