Lounais-Häme

Suomi yksi maailman venetiheimmistä maista – Kanta-Hämeessä rekisteröitiin kesäkuussa 12 moottorivenettä

Suomi on yksi maailman venetiheimmistä maista. Kesäkuussa Kanta-Hämeessä ensirekisteröitiin yhteensä 14 vesikulkuneuvoa.
Kanta-Hämeessä rekisteröitiin menneenä kesäkuuna yhteensä 12 moottorivenettä. Kuva: Riku Hasari
Kanta-Hämeessä rekisteröitiin menneenä kesäkuuna yhteensä 12 moottorivenettä. Kuva: Riku Hasari

Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden 2019 tammi-kesäkuussa yhteensä 2 857 kappaletta.

– Viime vuoden erittäin pitkä ja aurinkoinen veneilykausi vaikuttaa todennäköisesti myös tämän vuoden rekisteröintien määrän kasvuun, sanoo Traficomin yksikönpäällikkö Ville Räisäinen.

Veneiden ensirekisteröinti painottuu suuriin kaupunkeihin ja rannikkoalueille. Eniten uusia veneitä rekisteröitiin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Kunnista kolmen kärjessä ovat Helsinki, Turku ja Espoo.

Kanta-Hämeessä rekisteröitiin menneenä kesäkuuna yhteensä 14 vesikulkuneuvoa, joista 12 oli moottoriveneitä ja kaksi vesiskootteria. Näistä kaksi moottorivenettä rekisteröitiin Tammelassa ja kaksi Forssassa.

Moottoriveneet ovat suosituimpia kulkuneuvoja vesillä liikkumiseen. Veneiden pituus oli keskimäärin kuusi metriä ja yleisimpiä veneen nimiä olivat Maria, Helmi ja Bella.

Vesiskoottereiden suosio jatkui edellisvuosien tapaan ja niitä rekisteröitiin alkuvuonna 757 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 17,5 prosenttia. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic