Lounais-Häme

Suosikit pitivät pintansa

Enduron SM-osakilpailu Autokeidas-enduro ei tarjonnut lauantaina suuria yllätyksiä. MM-sarjassa kolmantena oleva, kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes voitti ylivoimaisesti A1-luokan ja samalla myös yleiskilpailun.

Toiseksi yleiskilpailussa kurvaili Antti Hellsten. Hellsten oli odotetusti paras A2-luokassa. Kisassa kolmanneksi ajanut Lari Jukola oli toinen A1-luokassa. A3-luokan voittoon ajoi yleiskilpailussa viidenneksi sijoittunut Marko Tarkkala.

Tuusulan Moottorikerhoa edustava Remes jätti Hellsteniä Forssan ja Jokioisten maastoissa yli kaksi minuuttia.

-Ihan hyvin meni. Yhdet pikkulipat vedin ensimmäisellä pätkällä, sen kummempia kummallisuuksia ei matkan varrelle sattunut. Maastokokeet olivat ihan mukavan haastavia, Remes jutteli maalissa.

Kaksinkertainen maailmanmestari ajoi ensimmäistä kertaa Forssassa. SM-osakilpailun jälkeen kalenterissa on pieni tauko, kunnes elokuussa ajetaan joukkueiden maailmanmestaruuksista Ranskassa.

-Yritämme pärjätä siellä mahdollisimman hyvin. Mitaleille pitäisi olla mahdollisuudet, kertoi Remes, joka tähtää MM-sarjassakin yhä kultaan. Sarjassa on vielä kaksi osakilpailua jäljellä.

 

Kisan kakkonen Antti Hellsten oli päiväänsä tyytyväinen, vaikkei Remekselle mitään eilen voinutkaan.

-Totta kai tähän on oltava tyytyväinen, voitinhan oman luokkani. Remes on vaikea voitettava, kaksinkertainen maailmanmestari, Hellsten muistutti.

Hellsten selvisi kisasta ilman isoja ongelmia, mitä iltapäivälle osunut sadekuuro vähän nyt liukastutti maastoa.

-Mukava päivä, kaikki meni niin kuin pitkin. Ei moittimista.

Hellstenin mieleen oli erityisesti Luodesuon motocrossradalle tehty kolmas erikoiskoe.

-Se oli siisti pätkä. Sitä oli mukava ajaa, ja kivaa oli, että yleisöäkin oli siellä niin paljon paikalla.

Vantaan Moottorikerhon kuski ei aja tällä kaudella enää henkilökohtaista MM-sarjaa, mutta elokuun MM-joukkuekisaan hän osallistuu. SM-sarjassa hän aikoo puolustaa luokkansa piikkipaikkaa.

Forssan kisasta jäi sen verran hyvä maku suuhun, että hän aikoo kilpailla täällä uudestaan, jos SM-osakilpailuja täällä vielä järjestetään.

-Olin täällä viime vuonnakin. Pidin kisasta silloinkin, vaikka endurokilpailuja ei oltu järjestetty täällä pitkään aikaan. Pidin kisasta myös nyt, ei moitteen sijaa, Hellsten jutteli.

 

Paikallisista kuskeista kilpailussa menestyi parhaiten tammelalainen Juho Hirn. Forssan Moottoriseuran kuski ajoi kansallisessa C1-luokassa komeasti kakkoseksi. Edelle ehti vain Kittilän Moottorikerhon Miikka Raekallio.

-Olen päivään todellakin tyytyväinen. Vähän olisi voinut parantaa, mutta olen silti tyytyväinen suoritukseeni, Hirn jutteli.

Kisa sujui ilman isompia ongelmia.

– Crossirata on tuttu, se oli tänään vahvuuteni. Reitti oli hyvä, sopivan vaihteleva, Hirn jutteli.

6–7 vuotta enduroa ajanut Hirn mielii nousta B-luokkaan. Se ei ole nykyvauhdilla enää kaukana, ja B-luokassahan pääsee ajamaan SM-sarjaa.

– Vauhtia vähän lisää, ei se muuta vaadi, Hirn naurahti.

 

Järjestävä seura Forssan Moottoriseura sai kisasta voittopuolisesti positiivista palautetta. Huoltoajat olivat vikkelimmille kuskeille ehkä hieman pitkiä, mutta toisista ne tuntuivat juuri sopivan väljiltä.

Reittiä kehuttiin vaihtelevaksi, yleisöä kiiteltiin ja varikkoalue ja kilpailukeskus Autokeitaalla olivat huippuluokkaa.

-Reitti kesti hyvin, kun veimme sen kovemmille pohjille. Ei sieltä mitään ihmeellistä kuulunut, pahimmillaan joku taisi vähän kehaistakin, myhäili SM-kisaprojektia vetänyt Aki Paavola Forssan Moottoriseurasta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic