Lounais-Häme

Suosikit pitivät pintansa

Kaksinkertainen Päijänteen ympäriajon voittaja Antti Hellsten oli paras lauantaina ajetussa endurokisassa Forssassa. Vantaan Moottorikerhon kuski voitti yleiskilpailun 1,5 minuutin erolla Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjolaan. Kisan kolmonen, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma jäi Hellstenistä jo yli kaksi minuuttia.

Voittajan kisa haastavissa maastoissa sujui ilman isompia ongelmia. Yksi pieni kaatuminen maastokokeella ei menoa juuri jarruttanut.

-Oikein hieno kisa, aamusta asti oli hyvä ilma. Järjestäjät olivat tehneet mukavan reitin, oli mukava ajaa, Hellsten jutteli.

Päijänteen ykkössijaa keväällä ja vuonna 2014 juhlinut Hellsten keskittyy tänä vuonna SM-sarjaan, vaikka ajaakin Heinolassa käytävän MM-osakilpailun. Hänen mukaansa Forssakin voisi pienten parannuksien jälkeen isännöidä SM-sarjaa.

-Väitän, että täällä olisi aineksia SM-sarjapaikaksi, kunhan erikoiskokeisiin panostetaan hieman lisää. Siirtymät toimivat ja tämä varikko on hieno, Hellsten sanoi.

Forssassa jaettiin Suomen cupin pisteitä veteraaneissa ja naisissa. V40-luokan voitto meni tutulle nimelle, kun viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silvan Jämsän Seudun Moottorikerhosta oli nopein. Valkeakosken Moottorikerhon Tomi Salonen jäi Silvanista reilut puoli minuuttia ja Vantaan Moottorikerhon Janne Mukkala jo päälle kaksi minuuttia.

V50-luokan ykkönen oli Karri Tikkanen Numibia Racing Teamista. Naisten luokan voittoon ajoi Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen Vantaalta ennen cupia johtavaa Marita Nyqvistiä.

U20-sarjassa ajettiin SM-pisteistä. Kaksi edellistä osakilpailua voittanut Antti Hänninen Salpausselän Moottorikerhosta oli nopein myös Forssassa.

Forssassa järjestettiin tasokkaat endurokilpailut lähes 30 vuoden tauon jälkeen. Kisa maastokokeineen ja Autokeitaan tilava varikkoalue saivat kilpailijoilta kiitoksia, vaikka yhtä siirtymää jouduttiin kisan aikana hieman muuttamaan ja yksi maastokoe yli 200 kuskin alla pehmenikin.

Tarjolla oli hitaampaa ja nopeampaa, teknisempää ja helpompaa pätkää. Jokaiselle jotakin.

-Keltään ei tullut pelkästään negatiivista palautetta. A-luokan kuskit tykkäsivät kovastikin, vähemmän ajaneet eivät niin paljon, mikä on ihan luonnollista, kun mukana oli haastaviakin kokeita, kertoo kilpailun johtaja Harri Heikkilä Forssan Moottoriseurasta.

Suomessa ei ole liikaa hyviä ja lähellä yleisöä järjestettyjä endurokilpailuja.

-Tämä Forssan kilpailu on erittäin tervetullut lisä tarjontaan, otimme sen ilolla vastaan. Toivomme, että seuraava Forssassa järjestettävä kisa on aiemmin kuin 30 vuoden päästä. Meidän mielestämme täällä voitaisiin järjestää vaikka SM-sarjan osakilpailu, kehui kilpailun valvoja Timo Teikari Suomen Moottoriliitosta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti