Lounais-Häme

Suosikki ja yllättäjä voittoihin Forssa Gameseissa

Forssa Gameseissa Humppilan maastoissa nähtiin maailmanluokan suunnistajia. Heistä miesten puolella etevin ja nopein oli seitsenkertainen maailmanmestari, Paimion Rastia edustava norjalainen Olav Lundanes.

Lundanes oli 4,9 kilometrin mittaisella reitillä jopa ylivoimainen, sillä toiseksi suunnistanut Kooveen Timo Sild jäi lähes puolentoista minuutin päähän.

-Reitti oli hieno ja hyvin nopea. Sain täältä juuri sen mitä halusinkin, viikonlopun Jukolan viesteihin valmistautuva Lundanes kertoi.

Norjalainen nähtiin ensimmäistä kertaa Forssa Gameseissa. Kilpailu on silti Lundanesille tuttu.

-Forssa Gamesilla on pitkä historia ja olen seurannut kisaa pienestä pojasta asti. Tämä on Norjassa tunnettu tapahtuma, Lundanes hehkutti.

Kolmanneksi suunnistanut, myös Jukolaan valmistautuva Hiisirastin Andrei Hramov oli myös tyytyväinen reittiin ja omaan suoritukseensa.

-Ei tullut isoja virheitä, Hramov totesi.

 

Naisten kilpailuun saatiin ainakin jonkinlainen yllätysvoittaja, kun kärkipäässä matkaan lähtenyt Paimion Rastin Saara Norrgrann oli porukan nopein. Norrgrann jätti toiseksi tullutta Hiisirastin Natalia Efimovaa lähes minuutilla. Kirsi Nurmi hävisi Efimovalle vain viisi sekuntia.

Norrgrannin valmistautuminen kilpailuun ei sujunut optimaalisesti.

-Olen ollut flunssainen, enkä ole siksi harjoitellut tällä viikolla. Päätin, että on pakko saada harjoitus alle ennen Venlojen viestiä. Tarkoitus oli ottaa muutama väli ja lopettaa sitten, mutta kisa sujuikin paineettomassa tilassa hyvin ja päätin jatkaa loppuun, Norrgrann kertasi.

-Tämä oli hyvä rata ennen viikonloppua. Ei liian haastava, mutta haasteita kyllä riitti. Tämä antoi itseluottamusta, voittaja kiitteli.

 

Ratamestari Päivi Klemelä kertoi, että järjestäjillä on haasteena löytää Forssan seudulta alueita, jotka eivät ole liian aukeita. Tuleville vuosille on mietitty vanhojen, hyväksi havaittujen kilpailukeskusten käyttämistä uudelleen.

Ensi vuonna Forssassa järjestetään SM-sprintit ja silloin on Klemelän mukaan mahdollista, että Forssa Gamesissa pidetään välivuosi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic