Lounais-Häme

Superia Feeniksissä

Feeniksissä vietettiin sunnuntaina oikein koripallon superpäivää, kun urheilutalossa pelattiin peräti viisi valtakunnan tason kamppailua.

Parketilla nähtiin niin A-, B- kuin C-tyttöjäkin. A- ja B-tytöt pelasivat valtakunnallista 1. divisioonaa, C-tytöt SM-sarjaa.

 

Feeniks Basketin C-tytöt avasi SM-sarjapelinsä komealla voitolla. Joukkue kukisti lähes paikallispelissä Salon Vilppaan koriluvuin 62–46.

Feeniks Basketin tytöt jännittivät sarja-avausta, mutta pystyivät pudottamaan Vilppaan kyydistä.

-Emme pystyneet ihan parhaimpaamme, mutta toisaalta Vilpaskin pelasi hyvin. Tästä tulee varmasti tasokas sarja, jossa ei helppoja pelejä olekaan, kertoi joukkueen valmentajista Tero Kaseva.

Feeniks Basket ei ole asettanut virallista tavoitetta SM-sarjaan, mutta totta kai SM-lopputurnaus kiinnostaa. Sinne pääsee neljä lohkon parasta joukkuetta.

-Meillä on urheilullinen ja tasainen joukkue. Emme ratkaise pelejä ensimmäisellä jaksolla, mutta olemme lopussa vahvoja, Kaseva sanoi.

 

B-tyttöjen divaripelissä Feeniks Basket jatkoi voittoputkeaan. Vaikka lauantain voitollinen Kouvolan-vierailu painoi jäsenissä, Feeniks Basket ei antanut Espoo Basketille mahdollisuuksia.

Feeniks Basket korjasi voiton selvin 64–30-lukemin. Anna Salo, Saga Järvinen ja Emilia Kilpinen heittivät Feeniksistä kaksinumeroiset korilukemat.

-Vähän oli apaattinen peli, mutta jouduimme tekemään lauantain Kouvot-pelissä paljon töitä voiton eteen. Voitto kuitenkin saatiin ja peli pysyi puhtaana, totesi B-tyttöjen luotsi Juta Jahilo.

Sarjaa johtavan Feeniks Basketin tähtäin on huhtikuun SM-karsinnoissa, joiden kaksi parasta joukkuetta saavat paikan ensi kauden 17-vuotiaiden SM-sarjasta.

Feeniks Basketin A-tytöt kohtasi omassa divaripelissään sarjaa johtavan TiKSin. Voitosta voittoon sarjassa edennyt Tikkurila vei pinnat mukanaan 35–120-voitolla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic