Lounais-Häme Somero

Supistuneeseen rullakiekon SM-liigaan ruotsalaisväriä - ruotsalaisten kotikenttä Somerolla

Pepe Rollerin FPS-kasvateista kuvan Samuli Rahikainen ja myös Miku Ronkainen ovat jatkamassa kiekkokauttaan rullakiekon SM-liigassa. Kuva: Tapio Tuomela
Pepe Rollerin FPS-kasvateista kuvan Samuli Rahikainen ja myös Miku Ronkainen ovat jatkamassa kiekkokauttaan rullakiekon SM-liigassa. Kuva: Tapio Tuomela

Rullakiekon SM-liiga supistuu täksi kaudeksi, kun viime kauden seitsemästä joukkueesta kaksi eli Inline Vantaa ja tamperelainen Tap-Team jäävät pois.

Joukkuemäärä saattaa kuitenkin pysyä ennallaan, sillä SM-liigaan on ensi kertaa tulossa Ruotsista yksi tai kaksi joukkuetta.

– Tukholmasta oli tulossa kaksi joukkuetta, mutta toisen osanotto peruuntui. Nyt selvitämme vielä, löytyisikö Tukholmasta tilalle toinen joukkue, kertoo Jääkiekkoliitossa rullakiekkoa hoitava Teemu Vanhala.

Vanhalan mukaan ruotsalaisjoukkue tai joukkueet pelaisivat pelinsä Somerolla, jonne ne saapuisivat turnaukseen kahdeksi viikonlopuksi. Someron Pepe Rollerin managerin Juha-Matti Vuorelan mukaan joitakin ruotsalaisten pelejä pelattaisiin kuitenkin myös Tampereella.

SM-liigan viidestä joukkueesta kolme on Tampereelta eli viime kauden mestari Koovee Rollers, Pahalampi ja CSKA Mordor. Muut joukkueet ovat Pepe Roller ja kuopiolainen Vuorelan Veikot.

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna alkava runkosarja pelataan edelleen kaksinkertaisena, jolloin joka joukkueelle kertyy 10 tai 12 peliä ruotsalaisten määrästä riippuen.

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat välieriin, joihin eivät ruotsalaiset osallistu menestyksestään riippumatta.

Vuorelan mukaan Pepe lähtee SM-liigakauteen koko lailla entisellä miehistöllään.

– Parin pelaajan jatko on kyseenalaista vammojen vuoksi. Vaikka vanha runko jakaa, yritämme ajaa myös nuoria pelaajiamme sisään.

Vanhaan runkoon kuuluvat etenkin Olli Lehtinen, Aleksi Hovila ja Juha Laaksonen, jotka ovat olleet mukana kaikkina 13 kautena, kun Pepe on pelannut SM-liigaa vuodesta 2006.

Pepen mitalisijat ovat vuosilta 2009 hopea ja 2011 pronssi.

Viime kaudella Pepe sijoittui runkosarjassa kakkoseksi, mutta putosi välierissä ja sijoittui neljänneksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic