Lounais-Häme

Surkea Alku, hyvä Honka

 

Kun joukkue pelaa pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa kotikentällään surkeasti sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, on valmentajan tehtävä yleensä herätellä joukkueensa seuraavaan koitokseen tavalla tai toisella.

Pelaajathan eivät lehtiä tunnusta lukevansa, mutta jospa Alun moittiminen pataluhaksi sisuunnuttaisi omalta osaltaan pelaajat näyttämään seuraavassa pelissä tasonsa.

Keskitytään siis tässä jutussa moittimaan niitä Alun pelaajia, joiden pitäisi siivittää oma joukkueensa voittoon jo pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. Annetaan kuitenkin synninpäästö nuorelle Lilli Nikanderille, joka lopussa – pelin toki jo ratkettua – kentälle päästyään esiintyi uhrautuvasti ja yritteliäästi.

Sitä samaa yritystä ja energisyyttä jäätiin kaipaamaan oikeastaan kaikilta muilta kotijoukkueen pelaajilta. Osasyynsä Alun huonouteen oli toki Hongan hyvyydellä. Vieraat tulivat kentälle valmiina ja täynnä tarmoa. Pallo pyöri hyökkäyksessä ja yksinkertaisilla palloscreen-peleillä Honka puhkoi Alun puolustuksen siihen malliin, että reikäjuustokin olisi homehtunut kateudesta. Vastaavasti melko nuori ja kotimaisin voimin operoiva vierasjoukkue puolusti kuin susiemo kotipesäänsä vaaran uhatessa.

Precious Bridges nousi tällä kertaa pisterohmuksi upotettuaan kolmoset 4/8, mutta muutamaa tyylikästä väläytystä lukuun ottamatta pallon lainaaminen muille kuin Candice Warthenille ja Minna Stenille oli jälleen kovin vastenmielistä. Vastaavasti puolustuspäässä Bridgesin touhu oli ajoittain sellaista löntystämistä, että ammattilaispelaajalta on vaikea uskoa tuollaista asennetta.

Candice Warthen pyöri taas kuin väkkärä ja upotti kakkoset hyvällä prosentilla 7/12, mutta yksikään neljästä kolmosesta ei löytänyt koriin ja vapaaheittoprosenttikin jäi alle 50.n. Toisaalta kotimaan osastolta löytyy sen verran heikosti ratkaisijoita tällaisiin peleihin, että pallon lainaaminen ei ymmärrettävästi joka tilanteessa houkuta.

Alun kolmas jenkki Crystal Leary kyllä yrittää ja on hyvä etenkin levypalloissa, varsinkin hyökkäyspäässä, mutta Honkaa vastaan ensimmäinen pelitilanneheitto lähti, kun pelattuna oli yli 25 minuuttia. Kolme tehtyä pistettä näissä peleissä ei oikein anna sijaa puhua vahvistuksesta.

Pitkät ja melko hitaat Minna Sten ja Juta Jahilo eivät ole omimmillaan näissä peleissä, joissa vastassa on Hongan kaltainen juokseva väkkäräjoukkue. Jos Alku kääntää kurssinsa ja kellistää Hongan kolmesti, Stenin rooli ja merkitys kasvaa korinaluspainissa Pontevan Taru Tuukkasta vastaan. Juta Jahilon parhaat vuodet ovat jo takanapäin, mutta edellisessä kotipelissä Jahilo upotti tuhannennen kahden pisteen korinsa. Siihen ei moni ole pystynyt.

Vieraista viisi pelaajaa teki kaksinumeroiset lukemat. Heista 17-vuotias Leila Kaajasalo upotti kaikki kolme kolmostaan ja pelasi muutenkin hienon pelin.

-Oltiin valmiimpia ja juostiin alaspäin hyvin, Kaajasalo näki voiton syiksi.

Samaa sanoi Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu.

-Muutamalta kokeneelta pelaajaltamme odotettiin johtavaa roolia, mutta jokaista pelaajaa tarvittiin tänään ja jokainen jätti kentälle jotain. Voitto irtosi puolustuksen kautta, Kujansivu totesi.

Alun Julia Heinonen myönsi, etteivät he olleet valmiita pelin alussa, mutta lupasi muutosta torstain kohtaamiseen.

Päävalmentaja Jari Marjamäki summasi pelin ytimekkäästi.

-Ensimmäisessä erässä olimme äärimmäisen hermostuneita ja sen jälkeen todella huonoja. Naapuri pääsi pelaamaan paineettomassa tilassa ja heillä oli enemmän itseluottamusta.

-Jos pelaamme jatkossa kuten lauantaina Vimpelissä, meillä on erinomaiset mahdollisuudet. Mutta jos pelaamme kuten nyt, häviämme sarjan 3-0. Meidän on yksinkertaisesti pelattava torstaina paremmin ja sen eteen tulemme tekemään kaikkemme, Marjamäki lupasi.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic