Lounais-Häme

Susanna Granrothille puhdas hattutemppu Ypäjän gp-radalta

Finnderby-viikonlopusta ja sen derbykentästä on tullut janakkalaiselle Susanna Granrothille todellinen menestysareena. Hattel Ridersia edustava Granroth nappasi nyt kolmannen peräkkäisen gp-voittonsa Ypäjän ruohokentältä. Viime vuonna hän sijoittui lisäksi toiseksi Future Challenge -kilpailussa nyt grand prix -luokan voittoon hypänneellä Leopoldolla.

Viime vuonna Granroth voitti gp-kilpailun 12-vuotiaalla Anatevka-tammalla. Tämän vuoden voittaja Leopoldo on 15-vuotias ori.

-Leopoldo hyppii, loikkii ja rykii radalla. Se voi näyttää pelottavalta, mutta ei sen selässä pelota. Se on silti oikein hyvä ratsastettava. Vaikka sen laukka on pomppivaa, sillä voi tehdä hyvin eri määrän askeleita esteiden väliin ja toisaalta se tarvittaessa myös venyy väleihin. Se on yritteliäs ja varovainen hevonen, joka haluaa tulla puhtaasti esteen yli, Granroth luonnehti ratsuaan.

 

Granroth selvitti molemmat kierrokset ainoana kilpailijana virhepisteittä, joten voitto irtosi suorastaan ylivoimaisesti.

-Viikonloppuni sisälsi muuten ongelmia, mutta gp sujui hyvin. Ypäjällä on aina vähän erilaista kilpailla ja hevosetkin ovat joka vuosi aluksi ihmeissään. Ensimmäiset radat menevät aina säätöjen hakemiseen, sillä kenttä on niin iso ja nurmipohja tuo oman haasteensa ratsastamiseen. Tänne on silti aina kiva tulla kilpailemaan, paikka on niin hieno.

Granroth voitti viime kaudella Volkswagen Leading Rider -kilpailun pääpalkinnon, 50 000 euron arvoisen Volkswagen Amarok -auton. Tavoitteena on toistaa triplahattutemppu, eli voittaa lisäksi SM-kultaa ja molemmat gp-sarjat.

GP-sarjaa on uudistettu tälle vuodelle tavoitteena, että se valmisteli ratsastajia paremmin kohti kansainvälisiä kilpailuja. Avoin sarja finaaleineen hypätään pääasiassa 150 cm:n radoilla, eli estekorkeutta on nostettu viime vuodesta. Mukaan on lisätty myös lauantaille 140-tason karsintaluokka. Toisen ison luokan hyppääminen samassa kilpailussa palvelee valmistautumista pidempiin kilpailutapahtumiin.

-Näkisin itseni ja muiden osalta, jotka halajavat ulkomaille, että nyt ollaan asetta lähempänä oikeaa tasoa. Ensi vuonna jos jatkamme samaan malliin, taso on parempi. Tällä hetkellä vaativuuden nousu näkyy tuloksissa ja osallistujissa.

Toiseksi nousi Sipoon John Antell ratsulla Iscara del Maset kahden kierroksen yhteistuloksella kaksi puomia ja yksi aikavirhe. Ratsastaja otti Ypäjällä tuplavoiton perjantain GP-karsinassa ja tukun muita hyviä sijoituksia. Kolmanneksi hyppäsi Granrothin valmentaja ja työnantaja Sanna Backlund.

 

Gp-sarja etenee Ypäjän jälkeen heinäkuussa Savonlinnaan ja Saloon. Ypäjän voiton jälkeen sarjan johdossa ovat Granroth ja Leopoldo kannoillaan Backlund ja Elano. Kolmansina ovat Roosa Rajamäki ja Scapa d’Airsain.

Sarjakauden huipennuksessa GP-finaalissa elokuussa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla ratkotaan sarjojen voittajat ja hypätään suosittu Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, jonka pääpottina on tänäkin vuonna Volkswagen Amarok. Mukaan karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic