Lounais-Häme

Susanna Hokkasesta Humppilan uusi hallintojohtaja

Susanna Hokkanen on Humppilan kunnan uusi hallintojohtaja. Kunnanvaltuusto varmisti asian kunnanhallituksen esityksen mukaan yksimielisesti eilisessä kokouksessaan.

Humppilan kunnan hallintojohtajan paikkaa haki 11.5. päättyneeseen määräaikaan mennessä 12 henkilöä.

Kunnanjohtaja Jari Keskitalo ilmaisi tyytyväisyytensä sekä hakijoiden määrään että heidän tasoonsa.

Jo valintaa valtuustolle esittänyt kunnanhallitus oli todennut hakijoista hallintotieteiden maisteri/tradenomi/merkoni Susanna Hokkasen omanneen haastattelun, koulutuksensa ja työhistoriansa puolesta parhaat edellytykset hallintojohtajan viran hoitoon.

Vasemmistoliiton Marko Huhtanen kummasteli kunnanvaltuutettujen ohittamista hallintojohtajan valinnassa ja tiedusteli, että mitä paikan täyttämisessä haastatelluilta hakijoilta kyseltiin.

Kunnanjohtaja Keskitalo totesi haastattelujen painopisteen asettuneen persoonallisiin tekijöihin kuten heidän osaamisalueisiinsa ja, että mitä he näkevät hyvän hallintojohtajan ominaisuuksiksi.

-Hallintojohtajan on myös oltava kuntalaisten käytössä niin, että kysymys ei ole etätyönä hoidettavasta tehtävästi, Keskitalo summasi.

Markku Niininen (sd.) tiedusteli kahteen otteeseen nimettiinkö valituksi tulleelle varahenkilö ajatellen tapausta, että Hokkanen ei syystä tai toisesta ottaisi virkaan vastaan, joutuen tyytymään vastaukseen, että ei valittu.

Kunnanvaltuusto hyväksyi keskustelun jälkeen yksimielisesti vuoden 2017 tilinpäätöksen sekä tilikauden osoittaman 23 070 euron ylijäämän kirjaamisen ylijäämätilille. Valtuusto hyväksyi niin ikään tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen sekä myönsi kunnan hallintoa hoitaneille vastuuvapauden vuoden 2017 kattaneelta tilikaudelta.

Myös kunnanhallituksen esittämä kunnan asunto-ja teollisuustonttien myyminen puoleen hintaan ajalla 1.7. – 31.12. 2018 sai taakseen lyhyen keskustelun päätteeksi valtuutettujen yksimielisen hyväksynnän.

Päätökseen kuuluu, että kunnanhallitus tulee valmistelemaan uudet tonttihinnat vuoden 2018 loppuun mennessä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic