Lounais-Häme

Susikas ja keskusta pääsevät nurkkasyyniin

 

Tammelassa järjestetään perinteinen ”nurkkien syynäys” eli ympäristön kevätkatselmus toukokuussa. Ympäristölautakunnan nimeämä virkamies- ja luottamushenkilöryhmä kiertää Susikkaalla ja Teurolla keskiviikkona 11.5. Tammelan keskusta-alueen pihoja tarkastellaan viikkoa myöhemmin 18.5.

Katselmuksella kierretään kunnan alueella tarkastamassa rakennusten sekä ympäristön kuntoa ja siisteyttä. Katselmuksen tarkoituksena on todeta maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti puutteet ja laiminlyönnit rakennusten kunnossapidossa, ympäristönhoidossa ja ulkovarastoinnissa. Katselmuksella kiinnitetään lisäksi huomiota keskeneräiseksi jääneisiin rakennuksiin ja hylättyihin rakennuksiin sekä jäterikkomuksiin

Jos katselmuksessa havaitaan luvattomia tai huonossa kunnossa olevia rakennelmia, rakennuksia tai roskaantuneita alueita, lähetetään kiinteistöjen omistajille kirje, jossa kehotetaan kunnostamaan/purkamaan rakennukset tai rakennelmat tai siivoamaan roskaantunut alue.

– Kehotusten määrä on vähentynyt. Nykyisin niitä lähetetään toistakymmentä, arvioi Tammelan kunnan ympäristösihteeri Erja Klemelä.

Ympäristölautakunta valitsi katselmuksen tekevään työryhmään luottamushenkilöistä Ville Pajusen, Katri Pärssisen ja Johannes Rämön. Virkamiehistä katselmukseen osallistuvat tekninen johtaja Hannu Jalava ja rakennustarkastaja Jukka Laaksonen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti