Lounais-Häme Tammela

Remontti valmistui - ja uusi alkaa: Susikkaan kylätalolle lisää tilaa orkesterille

Susikkaan kylätalo Tammelassa saa päätyynsä vielä pienen laajennuksen esiintymislavaa ja varastotilaa varten.
Laajennus tulee Susikkaan kylätalon juhlatilapäätyyn. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Tammelan ympäristölautakunta myönsi poikkeamisluvan Susikkaan kylätalon 32 neliön laajennusta varten. Kyseessä on vähäinen rakennusoikeuden ylitys esiintymislavan ja pienen varastotilan rakentamista varten.

Laajennus parantaa rakennuksen tarkoituksenmukaista käyttöä ja on kaavoittajan mukaan perusteltu, kun otetaan huomioon rakennuksen yhteisöllinen tarkoitus.

Susikkaan kylätoimikunnan puheenjohtaja Päivi Kangasniemi toteaa, että laajennustarve nousi esiin kylätalon kolmivuotisen remontin loppuvaiheessa.

– Huomasimme, ettei meillä ole esiintymislavaa. Orkesterihan vie juhlatilalta aika paljon tilaa tullessaan. Lisäksi on pöytiä ja tuoleja, jotka täytyy välillä saada säilytykseen, kun kaikkia ei tarvita.

Ne pöydät ja tuolit, joita ei tarvita, voidaan pitää esiintymislavan alla rullakkolaatikoissa. Lisäksi laajennus antaa tilaa pianon ja harmonin säilytykseen.

Susikkaan Kyläyhteistö on anomassa laajennusremonttiin hanketukea LounaPlussalta ensi keväänä. Talkootyöt on tarkoitus tehdä päätöksen jälkeen hetimmiten.

Laajennuksen voi maalauksen jälkeen huomata ulkoa hiukan pitemmästä rakennusmitasta.

Rakennuksen kerrosala on nyt 262,5 neliötä ja rakennuksen nelimetrisen jatkon jälkeen 294,5 neliömetriä.

Rakennuspaikan pinta-ala on 1700 neliötä. Laajennuksen valmistuttua rakennettu ala on 17 prosenttia rakennuspaikan pinta-alasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic