Lounais-Häme

Suuret suunnitelmat kaatuivat: Villa Eden caren kiinteistön voi saada nettihuutokaupassa 7 100 eurolla

Kanta-Hämeen ulosottovirasto myy entistä hotellikiinteistöä Forssan Saarelankadulla.

Osittain palvelukodiksi saneerattu rakennus liittymineen myydään nettihuutokaupalla. Irtaimisto ei kuulu kauppaan. Myynti alkoi perjantaina 26.1. ja päättyy 25.2 klo 18.

Hotellirakennuksen omistaa Kiinteistö oy Forssan Tammitalo -niminen kiinteistöosakeyhtiö, jonka osakekannan omistaa Villa Eden care oy. Rakennus on Forssan kaupungin omistamalla vuokramaalla.

 

Alin huomioitava tarjous on 7 100 euroa, mikä on arvio täytäntöönpanokuluista. Ulosottomies voi hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen.

Ostajan vastattavaksi siirtyvät muun muassa kaukolämpöön, sähköön ja veteen liittyvät velat, joita on kertynyt toistaiseksi 47 772 euroa. Summa voi kasvaa myyntiajan aikana.

Tarjoukset ovat sitovia, eikä niitä voi peruuttaa.

-Tämänkaltaisissa huutokaupoissa on tyypillistä, että tarjouksia jätetään viimeisenä myyntipäivänä, Kanta-Hämeen käräjäoikeuden kihlakunnanvouti Jaakko Roudasmaa toteaa.

 

Entisessä Rantasipin kiinteistössä on tapahtunut viime vuosina lukuisia käänteitä. Vuonna 2015 Villa Eden care osti kiinteistön Restel oy:ltä. Tämän jälkeen tiloissa toimi muutaman kuukauden ajan vastaanottokeskus.

Omistajalla oli tarkoitus kunnostaa hotellikiinteistö palvelukodiksi, ja remontti piti rahoittaa vastaanottokeskuksesta saatavilla vuokratuloilla.

Vastaanottokeskus ehti toimia tiloissa vain muutaman kuukauden ennen kuin se siirtyi Forssan kaupungin omistamaan kerrostalokiinteistöön.

Omistajat jatkoivat kiinteistön kunnostamista palvelukodiksi. Tavoitteena oli muodostaa tiloihin 52 huoneistoa hotellihuoneita yhdistelemällä. Huoneistoista noin kaksi viidesosaa on saatu lähes valmiiksi. Myös saunatilat on remontoitu, uima-allas pinnoitettu ja aulaan rakennettu kampaamotilat sekä undulaattitarha.

Remonttitöiden lopputarkastusta ei ole tehty.

Rakennuksen talotekniikka on suurelta osin teknisen käyttöikänsä päässä. Lisäksi kiinteistössä on vastikään tehty ilkivaltaa, mistä on aiheutunut vuotoja muun muassa ravintolan lattialle.

 

Forssan Lehti uutisoi marraskuussa 2017, että Villa Eden caren ovet eivät aukea. Syinä olivat yrittäjää kohdannut onnettomuus, varojen loppuminen ja velkomustuomiot.

-Koko idea rahoitettiin maahanmuuttajilla ja varat riittivät näin pitkälle, Villa Eden caren toimitusjohtaja Sinikka Lahdensivu kertoi marraskuussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic