Lounais-Häme

Suurhanke lisää koko seudun vetovoimaa

Eerikkilä Resort -alueen rakennustyöt ovat edenneet odotetusti. Tai jopa odotettua ripeämmin.

Talvi on suosinut rakentamista ja töitä on pystytty tekemään keskeytyksittä niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Huoneistojen tulee olla luovutuskunnossa syyskuun lopulla, huviloiden marraskuun lopulla. Näillä näkymin aikataulu ei tuota ongelmia.

-Olemme reilun kuukauden edellä aikataulua, Villa Resorts Suomi oy:n toimitusjohtaja Santtu Lahdelma kertoo.

Työmaapäällikkö Sami Häätylällä on oma näkemys edistymisestä.

-Hyvä ja kokenut porukka on kaiken avain. Ja ilmeisesti joukkuehenki tiivistyy, Eerikkilässä kun ollaan.

Tällä hetkellä harjakorkeudessa on huoneistojen ohella kolme huvilaa. Myös neljän muun huvilan perustukset on tehty.

-Jos säät lauhtuvat ennusteiden mukaan, pääsemme valamaan ensimmäisen huvilan lattiaa ensi viikolla. Huoneistoissa sisätyöt ovat pidemmällä, Häätylä kertoo.

Alueelle luovat yleisilmettä rakennusten korkeat, lasiset päätyseinät ja luonnon puolesta rinnemaasto, jossa jokainen huvila on hieman eri korkeudella.

Järveen laskeutuva rinne takaa sen, että järvimaisema aukeaa omanlaisenaan jokaiselle terassille.

-Terasseista tulee kaiteettomia eli nostamme maanpintaa. Pihatöihin ryhdytään keväällä, Häätylä kertoo.

Huvila- ja huoneistoalueen rakennuttaa Villa Resorts Suomi. Huoneistoja ja huviloita hallinnoi ja vuokraa Eerikkilä Palvelut oy.

Ensimmäiset vuokralaiset asettuvat huoneistoihin 1. lokakuuta, huviloihin kaksi kuukautta myöhemmin.

-Vuokraus käynnistyy kevään 2017 aikana, ja myös palvelukokonaisuutemme uudistuu, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kertoo.

Uutta palvelukonseptia on työstetty viime syksystä lähtien.

-Tässä vaiheessa voidaan todeta sen verran, että Eerikkilän vahva ydin pysyy, mutta pyrimme tuomaan uusia palveluja uusille kohderyhmille, Jakonen visioi ja näkee Eerikkilän monipuolistumisen avaavan mahdollisuuksia koko seutukunnalle.

-On keskeinen asia, että ihmiset tulevat mutta myös viipyvät Forssan seudulla mahdollisimman pitkään. Tähän vaikuttaa koko seudun palvelutarjonta ja sen monipuolisuus. Mitä monipuolisempi ja laadukkaampi palvelutarjonta, sitä enemmän vierailijat jättävät seutukunnalle rahaa, Jakonen muistuttaa.

Eerikkilä tekeekin tiivistä yhteistyötä alueen muiden palveluntuottajien kanssa. Erityisen läheistä yhteistyö on luontomatkailun suuntaan.

Huvila- ja huoneistoalue rakentuu kahdessa vaiheessa ja ensimmäinen vaihe on jaettu kahteen erilliseen rakennusvaiheeseen.

Jo työn alla olevien kohteiden lisäksi rakennetaan toiset 16 huoneistoa. Ensimmäisen vaiheen hintalappu kohoaa kokonaisuudessaan yli kymmenen miljoonan euron.

Toisen vaiheen seitsemän huvilan paikat on merkitty maastoon mutta rakennuspäätöstä ei ole tehty.

-Seuraamme, miten ensimmäinen vaihe otetaan vastaan, Jakonen toteaa. FL

Vaiheet 1–2
Vaihe 1: Kaksi kaksikerroksista lomahuoneistokokonaisuutta ja seitsemän huvilaa. Huoneistoista 16 (alakerran huoneistot) pinta-alaltaan 45 neliötä, yläkerran huoneistoissa 64 neliötä. Huviloiden pinta-ala joko 132 tai 190 neliötä. Toinen lomahuoneistokokonaisuus valmistuu ensi vuonna, muut kohteet tämän vuoden aikana.Vaihe 2: 7 lisähuvilasta ei vielä päätöstä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti