Lounais-Häme Tammela

Suuri seudullinen yhdistysilta kutsuu yhdistysväkeä tiukan asian ja kakkubuffetin äärelle Tammelaan

Seudullinen yhdistysilta tähtää yhteistyön syventämiseen ja tarjoaa paikan kohtaamiselle.
Järjestökoordinaattori Niina Salo-Lehtinen ja kulttuurituottaja Minna Lehtola toivovat yhdistysillan toimivan keskustelunavaajana ja poikivan syvempää yhteistyötä yhdistysten ja julkisen sektorin välille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Järjestökoordinaattori Niina Salo-Lehtinen ja kulttuurituottaja Minna Lehtola toivovat yhdistysillan toimivan keskustelunavaajana ja poikivan syvempää yhteistyötä yhdistysten ja julkisen sektorin välille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun moninaista yhdistyskenttää kutsutaan koolle Tammelaan suureen seudulliseen yhdistysiltaan. Iltaa vietetään sekä tiukan asian että viihteellisemmän ohjelman muodossa Tammelan kunnantalolla pääsiäisen jälkeen, keskiviikkona 24. huhtikuuta.

Hämeen Setlementti ja kulttuuriyhdistys Kuvio ryhtyivät tapahtuman järjestelyihin yhdistystoimijoilta saamansa palautteen perusteella.

– Esimerkiksi Forssassa järjestetyssä yhdistysillassa ihmiset esittivät toiveita seutukunnallisesta kokoontumisesta, Kuvion kulttuurituottaja Minna Lehtola kertoo.

– Järjestöyhteistyön yksi päätehtävä on päällekkäisyyksien karsiminen. Siksi päätimme yhdessä Kuvion kanssa koota mahdollisimman suuren joukon yhdistystoimijoita yhteen, setlementin järjestökoordinaattori Niina Salo-Lehtinen täydentää.

Yhdistysiltaan ovat tervetulleita kaikki Forssan seudulla minkäänlaisessa yhdistystoiminnassa mukana olevat. Pelkästään asiasisällöllä yhdistysväkeä ei houkutella iltaa viettämään. Luvassa on myös kakkubuffet ja musiikkiesitys. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan yhdistykselle Oksjärven leirikeskus päiväksi yhdistyksen virkistyskäyttöön.

Seudullisen yhdistysillan tavoitteena on yhteistyön syventäminen. Siihen on mahdollisuuksia sekä yhdistysten kesken, että kolmannen sektorin ja julkisen sektorin välillä.

– Julkiselta sektorilta voi olla vaikea saada lausuntoja siitä, millaisena yhdistysten asema ja merkitys yhteiskunnassa nähdään. Yhdistysillan paneelikeskustelussa tähän haetaan vastauksia, meillä on aika tiukkoja kysymyksiä, Salo-Lehtinen lupaa.

Paneelikeskusteluun osallistuvat muun muassa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ja Hämeen Setlementin toiminnanjohtaja Kati Liikonen. Keskustelun teemoja ovat yhteistyökäytännöt, viestintä ja markkinointi sekä järjestölähtöisen hyvinvointityön turvaaminen.

– Toivomme, että ilta toimii myös keskustelun avaajana. Paneelikeskustelun jälkeen on mahdollista keskustella ja tietysti myöhemminkin, Lehtola huomauttaa.

– Yksi illan tavoite onkin mahdollistaa kohtaamiset yhdistystoimijoiden välillä. Yhteistyön syntyminen edellyttää, että ihmiset näkevät toisiaan, Salo-Lehtinen painottaa.

Suuri seudullinen yhdistysilta Tammelan kunnantalolla ke 24.4. klo 18–20.30. Ennakkoon ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta tarjoilun vuoksi suotavaa. Osallistumisestaan voi lähettää tiedon osoitteeseen yhdistysilta@hameensetlementti.fi.

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic