Lounais-Häme Somero

Suuria suunnitelmia Somerolla: Somerasunnot myy kerrostalon Eevertintieltä – Ostaja kunnostaa kaikki 15 asuntoa

Ostaja aikoo remontoida huoneistot ulkopaikkakuntalaisia houkutteleviksi laadukkaiksi asunnoiksi.
Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Kiinteistö Oy Somerasuntojen tavoitteena on tehdä elokuun loppuun mennessä kaupat Eevertintie 8:ssa sijaitsevasta kerrostalosta.

Someron kaupunginhallitus puoltaa kerrostalon myyntiä ja käyttörajoitusten purkamista, jotta kerrostalo voidaan myydä Somerasuntojen suunnitelman mukaisesti.

Somerasunnot pyysi keväällä avoimella tarjouspyynnöllä ostotarjouksia kiinteistöalan toimijoilta, jotka olisivat halukkaita ostamaan ja kunnostamaan kiinteistön sekä myymään huoneistot omistusasunnoiksi tai muuhun käyttötarkoitukseen, ei kuitenkaan vuokra-asunnoiksi.

Tarjousten perusteella Somerasuntojen hallitus päätti, että kerrostalo tontteineen ja liittymineen on kannattavinta myydä Salon Hallitilat Oy:lle hintaan 200 euroa/huoneistoneliö.

Ostaja on ilmoittanut uudistavansa ja remontoivansa kaikki asunnot samanaikaisesti laadukkaiksi myytäviksi huoneistoiksi. Kohderyhmä ovat ensisijassa ulkopaikkakuntalaiset, jotka haluavat pois isommista kasvukeskuksista korkeiden asumiskustannusten vuoksi.

Tarjouksen mukainen kauppahinta on 187 200 euroa. Myynti parantaa talousvaikeuksista kärsineen Somerasuntojen maksuvalmiutta ja tuottaa myös myyntivoittoa, sillä kirjanpidossa rakennuksen ja maa-alueen tasearvo on 171 362 euroa.

Vaihtoehtoisesti rakennuksen purkamisen kustannukset olisivat Somerasunnoille arvonlisäveroineen noin 200 000 euroa.

Eevertintien kerrostalo on rakennettu vuonna 1968, ja se sijaitsee omalla tontilla.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (Ara) antamassaan lausunnossa Someron kaupunginhallitus toteaa kerrostalon myynnin ja vapauttamisen aravarajoitteista parantavan oleellisesti mahdollisuuksia ylläpitää Somerolla sijaitseva aravarahoitteinen asuntokanta siihen tarkoitetussa käytössä.

Somerasunnot vastaa pääosasta Someron kaupunkikonsernin vuokra-asuntoja. Tänä vuonna valmistuneen korjausvelkaselvityksen perusteella sen omistamaan asuntokantaan kohdistuu korjausvelkaa noin 3,5 miljoonaa euroa.

Kerrostalon myynnin jälkeenkin Somerasunnoilla on kysyntää enemmän vuokra-asuntoja. Huoneistojen täyttöaste on tällä hetkellä noin 80–85 prosenttia, kun mukaan ei lasketa Eevertintien kerrostalon 15 asuntoa. FL

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat