Lounais-Häme

Suvi-illan nimekkäimmät juoksijat naisten matkoilla

Ensi lauantaina juostavan, pyöräiltävän ja luisteltavan Suvi-illan nimekkäimmät juoksijat starttaavat naisten sarjoihin.

Laura Markovaara lähtee puolustamaan viimevuotista kympin voittoaan. Markovaaran haastavat ainakin kilpauraansa päättelevä isäntäseura Forssan Salaman Annemari Kiekara ja Saara Nikander.

Miesten kympillä kävelijä Elmo Koivunen lähtee tavoittelemaan 45 minuutin rajaa.

Myös naisten puolimaratonille tulee viimevuotista voittoaan puolustamaan Paula Tukiainen. Muita puolimaratonien kärkijuoksijoita ovat Minna Haka-Risku ja Jukka Kero.

Täydelle maratonille lähtee muun muassa helsinkiläiskokki Sami Garam, joka asetti viime syksynä tavoitteekseen juosta maratonin joka kuukausi ennen ensi lokakuista 50-vuotispäiväänsä. Tavoite on toistaiseksi toteutunut, kun Garam on juossut marraskuusta alkaen maratonin kuukausittain. Talvella hän juoksi Porissa ja toukokuussa Oulussa, muut maratonit toteutuivat ulkomailla.

Vuodesta 2006 alkaen 22 maratonia juossut Garam starttaa lauantaina ensi kertaa Suvi-iltaan.

– Kaikkien maratonien nimessä esiintyy tuo maraton, mutta Forssassa juostaan vain Suvi-ilta. Se on erittäin hieno nimi, Garam kehaisee.

Garamilla ei ollut alunperin aikatavoitteita, mutta nyt on.

– Ensimmäiset maratonit menivät alle viiteen tuntiin, mutta viimeksi Oulussa juoksin 4.07. Jos valmistautuminen ja olosuhteet osuvat kohdalleen yritän Suvi-illassa puhkaista neljän tunnin rajan, Garam suunnittelee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic