Lounais-Häme

Suvi-illan tuote kunnossa

Forssan Suvi-ilta viettää 25-vuotisjuhlavuottaan. 18. kesäkuuta järjestettävä kesäinen liikuntatapahtuma houkuttelee jälleen sekä runsaan että tasokkaan osallistujajoukon.

Tapahtuman järjestäjän, Forssan Salaman toiminnanjohtajan Miia Laaksosen mukaan Suvi-ilta kerää tänä vuonna 2 700–2 800 osallistujaa. Määrä on pysynyt viime vuodet lähes vakiona.

-Tapahtumia Suomessa riittää ja kilpailu on kovaa. Meidän tapahtumaamme arvostetaan tässä joukossa korkealle, reitin varren yleisöä pidetään Suomen parhaimpana. Lisäksi Makkaramarkkinat tuovat lisäväriä Tammelan päähän, Laaksonen kertoo.

Suvi-illan kävijät ovat uskollisia. Useissa juoksutapahtumissa käydään kerran, mutta Suvi-iltaan tullaan vuosi toisensa jälkeen.

-Tuote on kunnossa. Täytyy antaa kiitosta Forssan, Tammelan ja Koijärven talkoolaisille, he ovat olleet innolla tekemässä tapahtumaa.

Suvi-illan kattaus on perinteinen. Mukana on juoksut kympistä maratoniin. Ohjelmassa on myös kaksi pyöräilymatkaa; 95 kilometriä ja lyhyempi 35 kilometrin lenkki.

Jokusen vuoden tauon jälkeen rullaluistelu tekee paluun Suvi-iltaan. Käytössä on sama 35 kilometrin lenkki kuin pyöräilyssä. Suosikkina matkaa starttaa maan huippuihin pika- ja rullaluistelussa kuuluva Verneri Kinnunen.

Suvi-ilta on vetänyt vuodesta toiseen maan kärkijuoksijoita. Niin tälläkin kertaa.

Yhä kovassa kunnossa oleva Jussi Utriainen säntää säntää puolikkaalle, samoin Salaman oma Marko Vaittinen. Utriainen on pistellyt tänä keväänä puolikkaan 1.06:een, Vaittinen pitää taas maratonin kauden kotimaista kärkiaikaa hallussaan 2.34:n tuloksella.

KU-58 Tommi Hytönen juoksee Forssassa kympin. Kohta 26-vuotias kestävyysjuoksija on painellut kympin 31.30:een ja puolikkaan 1.08:aan.

Naisissa kympille starttaavat maan kärkinimistä Laura Markovaara ja Saara Nikander. Markovaara on ehtinyt tänä vuonna juosta kympin 34 minuuttiin ja puolikkaan 1.14:ään.

Puolikkaalle osallistuvat Hanna Jantunen ja Minna Haka-Risku. Paula Tukiainen puolestaan lähtee hakemaan hyvää aikaa maratonilta. Hänen ennätyksensä on viime vuonna juostu 2.51.37.

Ennen Suvi-iltaa kierretään Nice Runia. Rento, naisille suunnattu liikuntajuhla alkaa maanantaina Seinäjoelta. Forssan tapahtuma on vuorossa viidentenä, reilun viikon päästä 13. kesäkuuta.

-Forssassa tapahtumaa osallistuu noin 900 naista. Määrä on tavanomainen, sen verran on ollut aiemminkin, Miia Laaksonen kertoo.

Nice Run -kiertueella on yhdeksän paikkakuntaa. Tapahtuma järjestetään viimeistä lukuun ottamatta kesäkuussa. Rundi päätetään Kalajoella elokuussa.

Nice run on erittäin suosittu länsirannikolla. Vaasan odotetaan ensi keskiviikoksi 2 600:ta iloista kuntoilijaa.

Kiertueen juontajana toimii tänä kesänä televisiosta tuttu Sebastian Rejman. Forssassa musisoimassa on myös Marko Simi. FL

Suvi-illassa 25-vuotisjuhlajuoksu
Forssan Suvi-ilta järjestetty vuodesta 1992. Ensimmäisellä maratonilla 153 juoksijaa.Tänä vuonna 25-vuotisjuhlatapahtuma. Järjestetään 18. kesäkuuta.Juhlavuonna ohjelmassa pyöräily, rullaluistelu, kymppi, puolimaraton ja maraton. Mahdollisuus myös comboon (pyöräily+juoksu). Juhlailtaan osallistuu 2 700–2 800 kuntoilijaa.Mukana kuusi kuntoilijaa, jotka ovat olleet kaikissa Suvi-illoissa: Pentti Anttila, Erkki Halkivaha, Eija Haoperä, Anneli Kolehmainen, Raili Mero ja Timo Syrjälä.25. illan kunniaksi osallistujille juhlavampi ruokailu ja paita.Forssa Salama organisoi myös Nice RuninNaisille suunnattu liikuntatapahtuma alkaa ensi maanantaina Seinäjoeltä ja päättyy elokuussa Kalajoella.Suosituin tapahtuma Vaasassa, jossa noin 2 600 osallistujaa.Forssassa Nice Run Yhtiönpuistiossa 13. kesäkuuta.Nice Runiin osallistutaan yksin tai joukkueella.Reitti noin 5 kilometriä.Ei ajanottoa, muisto maalissa.Runsas piknik tarjotaan kaikille osallistujille.

Uusimmat

Fingerpori

comic