Lounais-Häme

Suvi-illassa keppihevostellaan ensi kesänä

Forssan Suvi-illassa on monipuolista liikuntatarjontaa aikuisille ja nuorille, mutta pienemmiltä lapsilta on muutaman vuoden ajan puuttunut oma tapahtumansa. Tähän tapahtumajärjestäjän Forssan Salama ry:n toiminnanjohtaja Miia Laaksonen halusi muutoksen ja löysi hevosihmisenä luontevaksi yhteistyökumppaniksi Pilvenmäen raviradan. Lopputulemana sovittiin, että ensi kesän Suvi-illan yhteydessä järjestetään lapsille keppihevosten maastokisa.

-Keppihevosharrastus on vahvassa kasvussa ja uskomme, että tämän tapahtuman kautta saamme tapahtumaan mukaan enemmän lapsiperheitä, Laaksonen toteaa.

 

Keppihevoskisassa juostaan Forssan Linikkalanlammi ympäri ja matkalla hypätään keppihevosen kanssa 10-20 estettä. Esteiden kaatamisesta ja ”kieltäytymisestä” esteellä tulee lisäaikaa viisi sekuntia jokaisesta virheestä. Matkan pituus on yksi kilometri ja huoltajan käyttö on sallittua. Kilpailu on leikkimielinen ainakin pienimmille, ja jokainen osallistuja palkitaan maaliintulon yhteydessä. Toki halutessaan voi myös kilpailla, kilpailussa palkitaan jokaisen luokan kolme nopeinta ratsukkoa.

Järjestäjät ovat laskeneet, että kilometrin lenkkiin menee noin puoli tuntia kolmevuotiaan lapsen kanssa. Tätä pienemmille on tarkoitus järjestää pieni rata lähtöpaikalle.

Tapahtuma alkaa klo 14, eli se järjestetään sopivasti pyöräilyiden jälkeen ja ennen juoksuja. Näin koko perheellä on mahdollisuus osallistua Suvi-illan liikuntatapahtumiin. Varsinaisia ikäsarjoja ei ole, vaan osallistujat voivat valita sarjansa oman tasonsa ja esteiden maksimikorkeuksien mukaan. Luokkia on kolme: 20, 40 ja 70 senttimetriä.

 

Suvi-Illan maastokisan viralliset harjoitukset järjestetään Pilvenmäen pääsiäismaanantain ravien perhetapahtumassa 2. huhtikuuta. Perhetapahtuman yhteydessä järjestettävä maastokisan harjoituskerta on vapaa kaikille ja harjoitukset ovat ohjatut. Harjoituspäivänä on mahdollisuus askarrella myös oma kilpanumero Suvi-Illan keppihevosten maastokisaa varten.

Ilmoittautuminen Suvi-illan keppihevoskilpailuun käynnistyy tammikuussa Suvi-illan nettisivujen kautta.

 

Forssan seudun hippos ry:n toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sanoo, että ravirata haluaa keppihevostapahtuman kautta tuoda hevosia ja ravirataa esille pakottamatta ketään raviradalle. Suvi-iltaan on tulossa näytille ainakin poneja, mahdollisesti myös Pilvenmäen ja HPK:n raviliigavarsa ”Eemeli”.

-Ajatuksena on, että kuninkuusravivuotenamme 2021 Suvi-illassa järjestettäisiin kuninkuusravien promootiona hevosten ajokilpailut cityravi-tyyppisesti, Hirvonen paljastaa.

-Odotamme Suvi-illan tapahtumaan ainakin 100 lasta. Ideaparkissa on ollut kisaamassa 70 lasta vain heidän oman ilmoittelunsa kautta, hän jatkaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic