Lounais-Häme

Suvi-ilta sujui mallikkaasti - pyöräilyllä vetoa

Forssan Suvi-ilta kerää taas kiitoksia. Lauantaina järjestetty liikuntatapahtuma sujui mallikkaasti, sää suosi ja järjestelyt toimivat tuttuun tapaan timantisti.

-Palaute on ollut positiivista. On kiitelty järjestelyjä ja loistavaa yleisöä. Näyttääkin siltä, että onnistuimme nyt 100-prosenttisesti. Pyöräilytkin sujuivat hyvin ilman kolareita, kertoo Suvi-illan kilpailunjohtaja, Forssan Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksonen.

Hyväksi osoittautui ratkaisu rauhoittaa Tampereentien alkupää pyöräilyjen maaliintulon ajaksi. Kun liikenne oli hetken poikki, saatiin molemmat ajoradat käyttöön ja vältyttiin vaarallisilta ruuhkilta rajujen loppukirien aikana.

-Tämä oli hyvä päätös, teimme sen jo talvella, Laaksonen sanoo.

Liikennejärjestelyt vaativat paljon järjestelyorganisaatiolta. Valtaosa autoilijoista ottaa hyvin huomioon juoksijat ja pyöräilijät, mutta aina on muutamia kiireisiä, joilla ei tahdo kärsivällisyys riittää.

-Liikenteen ohjaamisessa on oltava välillä tiukkana.

 

Suvi-ilta kokosi lauantaina noin 1 800 osallistujaa, kun vuosi sitten mukana 2 150 kuntoilijaa. Määrä on kaukana takavuosien huippulukemista.

Pyöräily on lisännyt viime vuosina suosiotaan, kun taas juoksut ovat taantuneet. Maraton tosin keräsi nyt viime vuotta enemmän väkeä.

Forssan Suvi-ilta pysyy varmasti tapahtumakartalla jatkossakin, mutta järjestäjien pitää miettiä tarkkaan painotuksia.

-Kyllä me istumme pöydän ääreen ja mietimme jatkoa. Koska pyöräily lisää suosiotaan, meidän on pohdittava, ottaisimmeko mukaan vielä pidemmänkin matkaan. Se houkuttelisi tänne varmasti eliittisarjan pyöräilijöitä, Laaksonen kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic