Lounais-Häme

Suvi Teräsniska Holjien vetonaulaksi

Elokuussa järjestettävän Forssan Holjat -festarin esiintyjälistaan tulee muutoksia. Kasevan ja mahdollisesti Taiskankin tulo esiintymään lauantaina on peruuntunut, mutta tilalle saatiin artisti maan huipulta, sillä Holja-vieraita saapuu viihdyttämään juuri Emma-palkittu Suvi Teräsniska.

Päättäjien päättäjä Simo Jaakkola tapahtumaa järjestävästä Forssan Tyykikylä oy:sta kertoo, että yhdelle Kasevan soittajalle sattui lauantaille pakollinen meno toisaalle. Kasevan ja Taiskan piti piti esiintyä yhdessä, mutta Jaakkolan mukaan Taiskan tulo Holjille on vielä mahdollista.

-Saimme sitten Suvi Teräsniskan vähän tuurillakin ohjelmatoimisto Polar Artistin kautta. Hänen ei pitänyt keikkailla tänä kesänä paljoa, mutta suunnitelmat muuttuivat ja Suvi saapuu Forssaan, Jaakkola kertoo.

Lauantain muita artisteja ovat päivällä lapsille esiintyvät Maltti & Valtti, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Divet Show by Marko Vainio ja 25 vuotta esiintymislavoja kiertänyt Jean S., jolle kuluva kesä on Jaakkolan mukaan viimeinen, eli bändi on lopetuskiertueellaan.

Torstai on perinteiseen tapaan nuorisoilta, silloin lavalle kapuavat Benjamin Peltonen ja JVG.

Perjantain tähtiartisti on Lauri Tähkä. Holja-koneisto pohtii vielä kuumeisesti kahta muuta esiintyjää perjantaille.

-Meillä on listalla monta ehdokasta. Etsimme Tähkän kanssa yhteensopivia esiintyjiä, niiden nimet vahvistuvat myöhemmin, Jaakkola sanoo.

Taustatekijöissä on tapahtunut vaihtuvuutta sitten viime vuoden. Erkki ”Holjanteri” Tervomaa palasi yhden välivuoden jälkeen remmiin ja kiertää yrityksissä tekemässä markkinointia ja myymässä pääsylippuja. Aiemmin Holjanteri oli Forssan Tyykikylän palveluksessa, nyt hän tekee töitä toiminimellä.

Kaksi vuotta Holjanterin tehtäviä hoitanut Risto Rautiainen ei ole enää organisaatiossa mukana.

-”Rautsi” oli hyvä mies hommaan, siinä ei mitään, mutta hänellä on monta rautaa tulessa, eikä aika yksinkertaisesti riitä kiertämään seudun yrityksiä, Jaakkola taustoittaa.

-Meillä on koko ajan uuden Holjanterin haku päällä. Haemme sellaista Erkin tapaista huliviliä, joka pystyy seudun yrityksiä kiertämään, hän jatkaa.

Holjien liikevaihto tulee Jaakkolan mukaan kasvamaan ja esiintyjäbudjetti kasvaa 20-30 prosenttia. Tämä tietää myös sitä, että tuottoja on saatava aiempaa enemmän. Joulukuun lipunmyyntikampanja tuotti noin 2000 myytyä lippua ja siltä osin ollaan Jaakkolan mukaan hyvässä tahdissa, mutta myös yhteistyökumppaneiden kanssa on myös onnistuttava.

Jaakkolan rooli taustalla on kasvanut ja yhtiön tavoitteena on korjata muutaman viime vuoden lievä negatiivinen tilinpäätös nollatulokseksi, jopa plussalle.

-Ei tässä taloudellisesti kriittistä tilannetta ole. Yhtiökokouksessa puhuttiin, että viisi vuotta Holjia voidaan vielä järjestää tällä tuloksella. Tulosta yritetään parantaa riskejä kasvattamalla, jotta saataisiin ihmiset paremmin liikkeelle. Tapahtuma säilyy ainakin toistaiseksi kolmepäiväisenä. Lauantai-illan ikäraja 18 vuotta torialueella on todettu hyväksi ja se säilyy, Jaakkola kertoo. FL

Forssan Holjat järjestetään tänä vuonna 3.–5. elokuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic