Lounais-Häme

Sydänoireet veivät Kiekaran MM-kisahaaveet

Forssan Salamaa edustava kestävyysjuoksija Annemari Kiekara (o.s. Sandell) tervehtyi viime vuonna jalkavammoistaan niin, että alkoi haaveilla Lontoon elokuisten MM-kisojen maratonista.

Talven sydänoireet veivät kuitenkin MM-kisahaaveet.

Tammikuussa 40 vuotta täyttänyt Kiekara teki marraskuussa paluun huipun tuntumaan napattuaan pronssin maastojuoksun PM-kisoissa Norjassa.

Joulukuussa hän juoksi flunssatoipilaana puolimaratonin Lanzarotella ja sen jälkeen kuuden kilometrin maastojuoksun Brysselissä.

Tuon kilpailun jälkeen Kiekara sai niin vakavan voimattomuuskohtauksen, että hakeutui Turussa sairaalatutkimuksiin.

– Lihasentsyymit olivat pielessä ja viittasivat tulehdukseen. Sydänpussin väliseinää oikaistiin myöhemmin, kertoo Annemari Kiekaran valmentaja ja aviomies Mika Kiekara.

Syksyllä lupaavasti alkanut harjoittelu katkesi samoin kuin haaveet MM-maratonista, kun juoksija ei saanut kuukauteen tehdä edes pitkää kävelylenkkiä.

Keväämmällä Kiekara on palannut juoksun pariin.

– Yhdessä ollaan lenkkeilty. Kyllä Annemari on yhä kunnossa, mutta nyt edetään varovaisesti, valmentaja toteaa.

MM-maratonille päästäkseen Kiekaran pitäisi juosta kevään aikana kisarajan 2.36 alle. Tuota tulosta Tl. Koskelle muuttanut juoksija ei kuitenkaan siis tavoittele.

– Maraton ei kuulu tämän vuoden suunnitelmiin, mutta muita kisoja on tarkoitus käydä, jos Annemari pysyy terveenä, Mika Kiekara sanoo.

Kiekarat ovat ajoittaneet kilpailukauden alun vappuaattona juostavaan Pyynikki-juoksuun.

– Toukokuun SM-maastotkin kiinnostavat. Salama saisi naisten joukkuekisasta varman mitalin, jos joukkueeseen löytyisi Annemarin ja Janica Mäkelän lisäksi kolmas juoksija, Mika Kiekara arvioi.

– Suvi-iltakin kiinnostaisi, mutta meidät on kutsuttu kesäkuussa Keniaan Kipchoge Keinon organisoimaan orpokotiin, jossa Annemari on aiemminkin käynyt.

Kiekarat ovat käynnistämässä Annemarin nimissä juoksukoulua ja lanseeraamassa myös palautusjuoman.

– Tavoitteena on pysyä mukana juoksutoiminnassa ja samalla työllistää siinä itsemme, Mika Kiekara kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic