Lounais-Häme

Sydänsairaala Kanta-Hämeeseen

Sydänsairaala aloittaa toimintansa Kanta-Hämeen keskussairaalassa vuodenvaihteessa. Sopimus sairaanhoitopiirin osakkuudesta Taysin Sydänsairaalassa on allekirjoitettu.

-Potilaille se tietää sujuvampia hoitopolkuja ja nopeampaa hoitoon pääsyä, Sydänsairaalan palvelujohtaja, ylilääkäri Vesa Virtanen korostaa.

Sopimuksen myötä Sydänsairaalalle tulee viisi toimipistettä Helsinki–Tampere-akselille. Niitä on nyt Helsingissä, Valkeakoskella ja Tampereella. Lisänä tulevat Hämeenlinna ja Riihimäki.

Nykytilanteeseen verrattuna kantahämäläinen sydänpotilas hyötyy mm. siinä, että hänet ohjataan sinne, missä on lyhin jono tai lähimpään toimipisteeseen.

Sydänsairaalan varatoimitusjohtaja Aki Haukilahti kertoo, että suunnitteilla on myös lähikardiologin palveluita.

-Yhteistyötä tehdään perusterveydenhuollon kanssa siten, että kardiologi voi tulla tutkimusvälineiden kanssa terveyskeskuksiin tai aluesairaaloihin. Tällöin asiakkaan ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja.

Sairaanhoitopiirin osakkuus Sydänsairaalassa on ainutlaatuinen. Vastaavia sopimuksia muiden sairaanhoitopiirien kanssa ei ole.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin näkökulmasta kardiologisen toiminnan liiketoimintakaupalla varaudutaan tulevaisuuteen.

-Osaamisen ja palveluiden säilyttäminen sekä kehittäminen maakunnassa on keskeisin asia. Lainsäädännöllä ollaan kokoamassa osaamista suurempiin yksiköihin. Yhteistyön merkitys Taysin erva-alueella kasvaa, sanoo sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen painottaa.

Juvosen mukaan juuri nyt on oikea aika syventää yhteistyötä.

-Sydänsairaalan resurssit ja prosessiosaaminen takaavat sen, että Hämeenlinnassa on jatkossa tarjolla yliopistosairaalatasoista hoitoa. Yksin ei pärjätä, eikä tarvitsekaan pärjätä enää.

Yhteistyö parantaa kardiologisia palveluja Hämeenlinnan lisäksi myös Riihimäen yksikössä, johon suunnitellaan polikliinisen toiminnan aloittamista niin ikään Sydänsairaalan brändin alla.

Sydänsairaala aloittaa vuodenvaihteessa keskussairaalan tiloissa.

-Käytännössä potilaat tulevat samoihin tuttuihin tiloihin kuin aikaisemminkin, osastonylilääkäri Teemu Hovila kertoo. Uudenlainen viitoitus on kuitenkin luvassa keskussairaalan tiloihin.

Kardiologit ja kardiologisten toimenpiteiden sairaanhoitajat siirtyvät vanhoina työntekijöinä Sydänsairaalan palvelukseen vuodenvaihteessa.

Sydänsairaala näkee yhteistyön Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa hyödyttävän nimenomaan alueen sydänpotilaita.

-Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sydänpotilaat ovat saman Sydänpiirin eli Hämeenmaan Sydänpiirin alueella. Pirkanmaalla teemme paljon yhteistyötä sydänyhdistysten kanssa ja samaa työtä jatkamme myös Kanta-Hämeessä, toteaa Vesa Virtanen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic