Lounais-Häme

Sydänsairaalan palveluita myös Forssan sairaalaan

Sydänsairaalan lähikardiologiapalvelu mahdollistaa Sydänsairaalan avopalvelujen tarjoamisen paikallisesti, jolloin sydänpotilas saa erikoissairaanhoitoa lähempänä kotiaan ja pääsee heti Sydänsairaalan hoitoketjun piiriin.

Forssan sairaalassa lähikardiologiapalvelut ovat olleet saatavilla tämän vuoden alusta. Sydänsairaalan kardiologi pitää vastaanottoa Forssan sairaalassa kerran viikossa. Forssassa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksia.

Hämeenlinnan terveyskeskuksessa lähikardiologiapalvelut ovat olleet saatavilla syksystä 2017 alkaen. Sydänsairaalan kardiologi pitää vastaanottoa terveyskeskuksessa kerran viikossa.

Vastaanoton lisäksi terveyskeskuksessa tehdään rasituskokeita sekä sydämen ultraäänitutkimuksia.

 

Potilaat pääsevät lähikardiologiapalvelun myötä alan erikoislääkärin vastaanotolle lähempänä kotiaan. Kardiologi tutkii potilaita paikallisen terveysaseman tai sairaalan vastaanotolla käyttäen sen tiloja ja tietojärjestelmiä.

-Konsepti tuo kardiologin asiantuntemuksen lähelle asiakasta. Sen sijaan, että potilaat liikkuvat kardiologin luo, kardiologi tulee potilaiden luo ja hoitaa useita julkisen sektorin potilaita samalla kertaa, kertoo ylilääkäri Vesa Virtanen Sydänsairaalasta.

Kardiologin tukena on terveysaseman tai sairaalan muu hoitohenkilökunta ja prosessit. Mikäli potilas tarvitsee tarkempia tutkimuksia tai hoitotoimenpiteitä, kardiologi kirjoittaa normaalin sähköisen lähetteen Sydänsairaalaan. Hoidon jälkeisistä kontrolleista sovitaan Sydänsairaalan ja Forssassa hoitoyksikön kesken.

-Lähikardiologialla haetaan hoitopolun laadun, vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden parantamista. Tuotamme vastaavan palvelun Sastamalassa, Ylöjärvellä, Pirkkalassa ja Nokialla. Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä ja asiakaspalaute erinomaista, sanoo Virtanen. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41365-tutkimukset-ksshplta-sydansairaalalle

Uusimmat

Fingerpori

comic