Lounais-Häme

Sykki karkasi Feeniksin pojilta

Feeniks Basket pisti hyvin kampoihin sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvalle helsinkiläiselle Sykille sunnuntaina Feeniksissä. Flunssasta kärsineen forssalaisjoukkueen jalka alkoi lopussa painaa, ja Sykki sai juostua 16-vuotiaiden poikien SM-sarjassa selkeän voiton pistein 76–102.

-Tämä oli meiltä ihan ok peli. Vastassa oli kova joukkue, Sykki on hyvää palloa pelaava joukkue, Feeniks Basketin B-poikien valmentaja Petri Lepänkoski totesi.

 

Hyvin heittopaikkoja luonut Feeniks Basket piti ottelun alussa tasaisena, mutta alkoi notkahtaa toisella neljänneksellä. Urheilullinen Sykki karkasi tauolle 37–52-johdossa.

Feeniks Basket taisteli tiukasti loppuun asti, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Avainpelaajien toipilaisuus alkoi näkyä puolustuksessa ja levypallopelissä. Vieraista hurjimmassa vireessä oli Mikko Savolainen, joka tehtaili Feeniksissä muhkeat 46 pistettä.

-Meillä on ollut vaikea tilanne, kun suurin osa joukkueen pelaajista on kärsinyt flunssasta. Treenistä on ollut poissa viittäkin pelaajaa. Siihen nähden ihan hyvä peli meiltä, Lepänkoski totesi.

Eero Säteri pussitti FBF:lle 20 pistettä, Niilo Tammi 17. Veikka Lähteenkorva punnersi 13 pinnaa ja Sauli Näppinen 12.

-Hyvää oli, että meiltä nousi uusia ratkaisijoita. Säterin Eero ja Lähteenkorvan Veikka pelasivat hienon pelin.

 

Sarjakakkonen Sykki otti eilen SM-sarjan kahdeksannen voittonsa, tappiota sillä on vain yksi. Feeniksin saldo on käänteinen, joukkueella on syksyltä yksi voitto ja kahdeksan tappiota.

Feeniksillä on tappiosta huolimatta yhtä saumat nousta kahdeksan parhaan joukkoon ja ansaita suoraan paikka ensi kauden SM-sarjasta.

-Treenaamme hyvin joulutauon ja haemme itseluottamusta Salossa pelattavasta turnauksesta, Lepänkoski suunnitteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic