Lounais-Häme

Syksyllä aloitetaan verkossa, ensi vuoden alussa paikan päällä - Hamk muokkaa kansainväliset koulutuksensa koronan vuoksi

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) syksyllä alkavat kansainväliset koulutukset vievät opintojen aloituksen verkkoon joko kokonaan tai osittain. Näin varmistetaan, että kansainväliset opiskelijat voivat aloittaa opintonsa koronapandemiasta ja sen asettamista matkustamisrajoituksista huolimatta.

Muutos koskee vain aloittavia ryhmiä. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa normaalisti ja sopivat mahdollisista poikkeusjärjestelyistä oman koulutuksensa kanssa.

Joustavan aloituksen lisäksi Hamk tarjoaa aloittaville opiskelijoille mahdollisuuden maksaa ensimmäisen vuoden lukuvuosimaksun useammassa erässä.

Hamkin kansainväliset ohjelmat alkavat elokuun lopussa joko kokonaan verkossa tai hybriditoteutuksena, jossa osa opiskelijoista opiskelee normaalisti kampuksella ja osa osallistuu opetukseen etänä verkon välityksellä.

Kaikki koulutukset siirtyvät normaaliin lähiopetukseen tammikuussa 2021, mikäli pandemia ei tuolloin rajoita toimintaa.

– Pandemia on mullistanut meidän kaikkien arjen ja tuonut epävarmuutta tänä keväänä jatko-opintoihin hakeville. Tuomme erilaisilla joustavilla toimenpiteillä ja tehostetulla hakijaneuvonnalla vakautta tähän poikkeukselliseen tilanteeseen, vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo.

Kansainvälisten opiskelijoiden saapuminen Suomeen on rajoitteiden purkamisen jälkeenkin vaikeaa. Rajojen auetessa EU-alueen ulkopuolelta tulevat opiskelijat joutunevat odottamaan oleskelulupiaan totuttua pidempään.

Lisäksi kansainvälisen lentoliikenteen rajoitukset voivat vaikuttaa ensi syksyn reitteihin ja lentojen saatavuuteen ympäri maailmaa.

– Hamkissa on vahva verkko-opetuksen osaaminen. Myös uuden opiskelijaryhmän keskinäinen tutustuminen ja ryhmäytyminen saadaan toteutettua hyvin verkkoympäristössä. Opinnot alkavat normaalissa aikataulussa eikä ainoankaan uuden opiskelijan aloitus tule viivästymään poikkeustilanteen vuoksi, mikäli se meistä on kiinni, Ahokallio-Leppälä lupaa.

Opiskelijat, joiden on mahdollista saapua kampukselle (esim. Suomessa asuvat opiskelijat) aloittavat lähiopinnot normaalisti elokuussa. Opiskelijat, jotka eivät pysty saapumaan Suomeen, aloittavat opintonsa verkossa osallistuen tiiviisti oman ryhmänsä opetukseen.

Lähiopetus koko ryhmälle alkaa omalla kampuksella tammikuussa 2021.

Uusimmat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic