Lounais-Häme Forssa

Syksyn lehtiä ja jäätanssia – luistelukausi avattiin epävirallisesti nuorisotoimen jäädiscolla

Syyslomakansa riemuitsi jäädiscosta Forssan jäähallissa maanantaina.
Janette ja Julius Koskinen löysivät Jäädiscon Facebookista Forssan seudun tapahtumista. Julius otti tukea liukuihin Skating Aid -telineestä.

Forssan lasten lomien avaus, perinteinen jäädisco on ollut kauan jo suosikki, jossa on ollut parhaimmillaan 300 henkeä.

Myös Jalmari, Julius ja Janette Koskinen tulivat pitämään hauskaa ja ekaluokkalainen Jalmari luistelee jo varmin elein. Paria viikkoa vailla kolmevuotias Julius pysyy jo tuen avulla luistimilla pystyssä.

– Olemme ekaa kertaa hallissa, viime talvena kokeilimme luistimia ulkojäillä. Näimme tapahtuman Facebookissa Forssan seudun tapahtumien sivulla, Janette Koskinen kertoo.

Forssan nuorisotoimen vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa kertoo, että jäädisco on syysloman tai hiihtoloman perinteinen ohjelmanumero.

– Näillä diskoilla tavoitetaan paljon lapsia sekä lapsiperheitä ja saadaan lapset liikkumaan ainakin yhtenä päivänä lomaviikolla.

Kaksi tuntia kestävän luistelun aikana nautittiin tämän hetken vetävimmistä hittikappaleista ja liikunnan riemusta discovalojen himmeässä tuikkeessa.

– Meillä on täällä kaikenlaisia kilpailuja, limbo on ainakin lasten keskuudessa ikisuosikki. Uskoisin, että jo kymmenen vuoden ajan näitä on järjestetty.

– Täällä on hauska nähdä apuvälineitä, joita jäähalli on saanut hankittua tai mitä tänne on tuotu. Ennen meillä oli tuoleja, joita lapset ovat työntäneet edessään. Tuo Skating Aid on oiva väline opetella luistelua, kun oma tasapaino ei ole vielä niin hyvä.

Nuorison ja lasten ilmaistapahtumat, joihin jäädiscokin kuuluu, järjestää kaupungin nuorisotoimi ja nuorisotyöpaja.

– Meillä on keskiviikkona tulossa vielä syysajot Liikennepuistossa klo 13–16. Se on viimeinen kerta, ennen kuin paikat pistetään talviteloille. Siellä on myös pientä ohjelmaa, kisailua ja tarjoilua, Riitamaa lisää.

Tällä viikolla nuorisotoimella on myös lasten päiväleiri, jonne mahtuu vielä mukaan. Leiri järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siihen tuli seitsemän osallistujaa, josta juuri kolme peruutti. Mukaan siis mahtuu vielä, vaikkei olisi etukäteen ilmoittautunutkaan.

– Leiri on joka päivä maanantaista perjantaihin klo 12 Kehräämön nuorisotila Kuutamolla. Sen puitteissa on erilaista ohjelmaa; tänään tiistaina on tarkoitus mennä paistamaan makkaraa Ruostejärvelle ja keskiviikkona osallistumme syysajoihin. Torstaina meillä on kokkailua ja perjantaina leirin päätöspäivä nyyttikestien ja pienimuotoisen discon merkeissä.

Leirille voi tulla ilmoittautumatta ja se on tarkoitettu 1–4-luokkalaisille.

– Halusimme tarjota tällaista palvelua, koska jos vanhemmat ovat töissä syyslomalla, niin lapsi voi viettää osan päivästä ohjatusti leirillä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic