Lounais-Häme

Syksyn yhteishaku on alkanut

Forssassa on yhteishaussa tarjolla sairaanhoitajan koulutusta.

Jos opiskelupaikka jäi keväällä saamatta, voi kouluun hakea uudestaan syksyn yhteishaussa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa tänään 5.9. ja jatkuu 19.9. saakka. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän kuin kevään haussa.

Opetushallituksen mukaan haussa on tarjolla noin 6600 opiskelupaikkaa. Valittavana on yli 200 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia.

Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta.

Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) voi syksyn yhteishaussa hakea kolmeen sosiaali- ja terveysalan ja viiteen tekniikan alan hakukohteeseen. Opiskelupaikkoja HAMKiin on saatavilla yhteensä 225.

Koulutuksia on tarjolla sekä päivätoteutuksena että monimuotoisena HAMKin eri yksiköissä. Opinnot alkavat tammikuussa 2019. Forssassa on tarjolla sairaanhoitajan (AMK) monimuotokoulutus.

Päivätoteutuksena voi HAMKIssa opiskella konetekniikan ja tieto- ja viestintätekniikan sekä terveydenhoitajan AMK-tutkinnon. Monimuoto-opinnoissa tarjolla on paitsi sairaanhoitajan myös sähkö- ja automaatiotekniikan, rakennusmestarin ja sosionomin tutkintoon johtavat koulutukset. Monimuoto-opinnot sopivat hyvin esimerkiksi työssä käyville.

Koulutuksiin haetaan kaikkien korkeakoulujen yhteisessä hakujärjestelmässä osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteita ja niiden järjestystä voi muuttaa 19.9.2018 klo 15 saakka. Hakija valitaan ylimpään hakukohteeseen, johon hänen valintapisteensä riittävät.

Valinnan tuloksista ilmoitetaan hakijoille viimeistään marraskuun lopulla, ja opinnot alkavat tavallisesti tammikuussa.

Noin puolet aloituspaikoista on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Niin sanottu ensikertalaisuuskiintiö otettiin käyttöön vuonna 2016.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti