Lounais-Häme

Syksyn yhteishaussa tarjolla noin 6 700 opiskelupaikkaa – Haku jatkuu 18.9. asti

Syksyn yhteishaussa on valittavana yhteensä noin 250 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia.
Yhteishaussa hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi. Kuva: ANSSI JOKIRANTA
Yhteishaussa hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi. Kuva: ANSSI JOKIRANTA

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkoi 4.9. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 18.9. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.

Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla noin 6 700 opiskelupaikkaa, mikä on noin 100 enemmän kuin viime syksynä. Syksyn yhteishaussa on valittavana yhteensä noin 250 koulutusohjelmaa, joista 20 on yliopistokoulutuksia.

Viidesosa haun koulutuksista on ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta tai yliopistojen maisterikoulutusta. Haussa on mukana paikkoja 21 ammattikorkeakoulusta ja kolmesta yliopistosta. Aloituspaikoista noin 60 prosenttia on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Syksyn yhteishaussa on tarjolla pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Eniten aloituspaikkoja on ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalalla.

Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakijan on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Tänä syksynä ammattikorkeakoulut ottavat käyttöön ensimmäistä kertaa yhteisen sähköisen valintakokeen, jonka suorituspaikan ja -ajan hakija valitsee hakulomakkeella.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.11.2019. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic