Lounais-Häme

Syksyn yo-kokeisiin osallistuu 39 505 kokelasta – Tänään kirjoitetaan pitkä vieras kieli

Tämän syksyn ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut 39  505 kokelasta, mikä on noin 2  000 enemmän kuin viime vuonna. Eri aineissa tehdään noin 77  610 koesuoritusta. Lukuun on laskettu sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

Uuden ylioppilastutkintolain myötä syksyn 2019 tutkinnosta alkaen uusimismahdollisuuksia on aiempaa enemmän. Hyväksyttyjä kokeita on nyt mahdollista uusia rajoituksetta.

Tänään perjantaina on syksyn kolmas ylioppilaskirjoituspäivä. Abiturienteilla on edessään vieraan kielen pitkän oppimäärän koe. Tänään järjestetään pitkän oppimäärän kokeet englannin, ranskan, espanjan, saksan ja venäjän osalta.

Syksyn ylioppilaskokeet alkoivat maanantaina vieraan kielen lyhyen oppimäärän kirjoittamisella. Koepäiviä on syksyllä yhteensä yhdeksän, ja syksyinen koerupeama päättyy reaaliaineiden toisen koepäivän kokeisiin torstaina 3. lokakuuta.

Kirjalliset kokeet alkavat Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan kaikissa lukioissa yhdeksältä aamulla. Lukiot antavat kuitenkin tarkemmat ohjeet siitä, mihin aikaan kokelaiden tulee viimeistään olla paikalla kutakin koetta varten. Kokeita järjestetään noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Mahdollisuus uusia yo-koe koskee kaikkia kokelaita. Kokelaat, joilla tutkinnon suorittaminen on kesken, voivat myös uusia hylätyn kokeen kolme kertaa. Tämä on kuitenkin suoritettava hylätyn arvosanan saamista välittömästi seuraavina kolmena tutkintokertana.

Uusimisilmoittautumisten määrä vaihtelee tutkintokerroittain. Tälle syksylle on noin 14  000 uusimisilmoittautumista, mikä on noin 18 prosenttia kaikista ilmoittautumisista. Kolmena edellisenä syksynä uusimisia on ollut noin 8  500–10  000.

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic