Lounais-Häme

Synkkä jakso FoKoPon surma - Kaarina nosteli levypallot pussiin

Hyvää kautta pelaava Ura Basket oli liian iso pala purtavaksi FoKoPolle perjantai-illan A-divisioonapelissä Littoisten monitoimitalolla. Kotijoukkue karkasi Koripojilta jo avausneljänneksellä ja meni lopulta menojaan 93–74 (50–40) lukemin.

Tappiossa ei ole mitään yllättävää, sillä Ura on sarjataulukossa kolmantena, kun vain neljä peliä sarjakaudella voittanut FoKoPo majailee yhdeksäntenä.

-Pelasimme kolme suht’ kontrolloitua jaksoa, mutta kolmannella tuli selkeä notkahdus. Oli huonoja heittoja ja ratkaisuja, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Oli myös pehmeää levypallopelaamista, kun Ura pääsi nostelemaan palloa pari-kolme kertaa koriin, huokaili FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Tarkasti heittänyt Ura aloitti perjantaina terävästi ja vei avausneljänneksen 26–13. Samaa tahtia jatkettiin toisellakin neljänneksellä, kunnes FoKoPo piristyi jakson puolivälissä. FoKoPo teki kahdeksan pinnaa putkeen ja nousi kuuden pisteen päähän Urasta lukemissa 44–38.

Jakson loppu oli kuitenkin taas isäntien, ja puoliajalle mentiin Uran kymmenen pisteen johdossa 50–40.

 

Ura pudotti FoKoPon lopullisesti kyydistä tauon jälkeen. Kaarinalaisjoukkue nakutti jaksolla 30 pistettä, kun heittonsa kadottanut FoKoPo sai aikaan vain 12 pinnaa.

Viimeinen neljännes oli lähinnä pelailua. FoKoPo pystyi kaventamaan suurimmillaan 32 pisteessä käyneen Uran johdon lopuksi 19 pisteeseen.

 

Ura oli FoKoPoa tarkempi heitoissa ja vahvempi korin alla. Ura upotti pelitilanneheittonsa 41 prosentin tarkkuudella, kun FokoPo jäi 37:ään. Onnistuneita kolmosia joukkue nakkasi 14, FoKoPo 5. Levypalloissa Ura vei voiton peräti 55-38.

-Vastustaja haki 17 hyökkäyslevypalloa, joista suuren osan kolmannella jaksolla. Tämä on ongelma jonka tiedostamme, eikä se ole vain isojen pelaajiemme asia. Myös pienten pelaajiemme pitää olla aktiivisempia levypalloissa, Grönroos sanoi.

FoKoPosta sekä Juwan Howard että Markus Molenius heittivät 21 pistettä. Mohomed Ali Haji yllätti 16 pisteellä.

Uran pisteet jakautuivat tasaisesti. Kaikki kentällä käyneet 12 pelaajaa pääsivät pisteille.

 

FoKoPo jatkaa A-divisioonapelejä ensi keskiviikkona. jolloin joukkue kohtaa vieraissa Kristika Turun. Pisteitä tarvittaisiin, vaikka pudotuspelit ovat FoKoPolta käytännössä karanneet, sillä sarjan hännillä JKS osoittaa piristymisen merkkejä. Joukkue otti perjantaina kauden toisen voittonsa kaatamalla Korikouvot. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic