Lounais-Häme

Syysloma on lukuloma – Teemana matkustaminen

Lukuloman teemana on matkustaminen, jota lukeminen parhaillaan on. Matka kirjan siivin on myös tasa-arvoisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisille matkustamismuodoille.
Perheitä kannustetaan tarttumaan lukulomalla yhdessä kirjoihin. Kuva: Riku Hasari
Perheitä kannustetaan tarttumaan lukulomalla yhdessä kirjoihin. Kuva: Riku Hasari

Koulujen syysloma on julistettu lukulomaksi. Suomen kirja-alan järjestöjen luoma kampanja lanseerattiin Turun kirjamessuilla 5. lokakuuta.

Perheitä kannustetaan lukemaan koulujen syyslomalla yhdessä. Lukuloman teemana on matkustaminen, jota lukeminen parhaimmillaan on. Matka kirjan siivin on myös tasa-arvoisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisille matkustamismuodoille.

Kirja-alan ammattilaiset antavat lukuvinkkejä eri-ikäisille lukijoille kirjakaupoissa ja lähikirjastoissa. Lukuloman verkkosivuston kautta pääsee tutustumaan Kirjasammon kokoamiin lukuvinkkeihin aikuisille ja nuorille lukijoille.

Huoli lukuinnon ja lukutaidon heikkenemisestä on synnyttänyt monia valtakunnallisia hankkeita ja kampanjoita. Myös Suomen kirja-alan järjestöt tarttuivat toimeen lukemisharrastuksen edistämiseksi ja loivat hankkeen koulujen syysloman nimeämisestä lukulomaksi. Taustalla vaikuttivat myös Ruotsin menestyksekkäät kokemukset vastaavasta muutoksesta muutama vuosi sitten.

Kampanjan takana ovat Suomen kirja-alan järjestöt, ja sitä tukee kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Lukuloma on osa Opetushallituksen Lukuliikettä, joka tukee lasten ja nuorten sekä aikuisten lukemista ja lukuintoa. Syyslomaa vietetään kouluissa eri aikaan lokakuun loppupuolella.

Mukana lukuloma-kampanjassa ovat Finlands svenska författareförening, Kirjailijaliitto, Kirjakauppaliitto, Kirjasampo, Lastenkirjainstituutti, Lukukeskus, Lukuliike, Suomen Kirjastoseura, Suomen Kirjasäätiö, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen Tietokirjailijat ja Äidinkielen opettajain liitto. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic