Lounais-Häme

Syyte: Hämeenlinnalaismies pyöritti verkossa huumekauppaa

Kauppaa käytiin Tor-verkossa ja useissa viestisovelluksissa. Asiakkaina oli myös alaikäisiä.
Hämeen poliisin takavarikoimaa amfetamiinia. Helmikuussa 2018 otettu arkistokuva ei liity uutisen tapaukseen. Arkistokuva: Hämeen Poliisi.

Syyttäjä vaatii hämeenlinnalaiselle miehelle ehdollista vankeutta huumausainekaupan pyörittämisestä verkossa.

Eilen Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa luetun syytteen mukaan miehen epäillään myyneen amfetamiinia, kannabista ja ekstaasitabletteja.

Hänen asiakkainaan on ollut myös alaikäisiä ostajia.

 

 

Syytteen mukaan mies myi vuosien 2016 ja 2017 lokakuiden välillä ainakin 175 grammaa kannabista, 97,5 grammaa amfetamiinia ja 65 kappaletta ekstaasitabletteja. Lisäksi hän on pitänyt hallussaan ja käyttänyt ainakin sata grammaa amfetamiinia ja 200 ekstaasitablettia.

Poliisin tutkimuksen mukaan miehellä on ollut asiakkaanaan ainakin 18 alaikäistä henkilöä ja ainakin 30 täysi-ikäistä ostajaa.

Lisäksi hän oli aktiivinen myös internetin sisällä toimivan salatun Tor-verkon Sipulikanava-kauppapaikalla, jossa hän myi huumausaineita ainakin 50 kertaa.

Tulli ja keskusrikospoliisi sulkivat Sipulikanavan viime vuoden marraskuussa. Sivuston sulkemisen jälkeen Tor-verkkoon syntyi alle vuorokaudessa ainakin kolme uutta vastaavaa suomalaista kauppapaikkaa.

 

 

Syyttäjällä on oikeudenkäynnissä todisteena miehen matkapuhelimeen tallentuneita Wickr-viestisovelluksen viestejä, joissa hän keskustelee huumausainekaupoista.

Todisteina käytetään myös WhatsApp ja Facebook Messenger -viestisovelluksissa huumausainekaupoista käytyjä keskusteluja.

Miehen hallusta takavarikoitiin myös huumausainejäämiä sisältäviä myyntipusseja, joissa oli painomerkintöjä.

 

 

Miestä vaaditaan korvaamaan valtiolle rikoksella saavutettuna hyötynä yli 7300 euroa.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeutuomiota törkeästä huumausainerikoksesta.

Mies on ollut tutkinnan yhteydessä kiinniotettuna ja vangittuna noin kahden viikon ajan. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat