Lounais-Häme

Syyte: Humalainen Aku Hirviniemi kutsui 17-vuotiaat yöllä tutustumaan kotiinsa ja kosketteli heitä – Hirviniemi kiistää syytteen

Aku Hirviniemeä syytetään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa seksuaalisesta häirinnästä.

Näyttelijä Aku Hirviniemen oikeudenkäynti Hämeenlinnan oikeustalolla on alkanut.

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Hirviniemi saapui oikeustalolle avustajansa kanssa noin kymmenen minuuttia ennen oikeudenkäynnin alkua. Asianomistajana oikeudenkäynnissä on kaksi nuorta naista. Molemmat olivat epäillyn rikoksen tapahtuessa 17-vuotiaita.

Syyttäjä vaatii Aku Hirviniemelle rangaistusta kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta.

 

Syytteen mukaan teot tapahtuivat viime vuonna kesäkuun 30. päivänä, kun humalainen Aku Hirviniemi oli kutsunut kutsunut kaksi kadulla tapaamaansa 17-vuotiasta nuorta naista tutustumaan yöllä kotiinsa.

Hirviniemi oli syyttäjän mukaan asuntonsa esittelyn yhteydessä ottanut 17-vuotiaita käsistä kiinni sekä kosketellut heitä  useita kertoja eri tavoin estelyistä huolimatta. Hän oli työntänyt kätensä molempien paidan alle selkäpuolelle sekä kosketellut molempien takapuolia vaatteiden päältä.

Toisen 17-vuotiaan kanssa Hirviniemi oli syytteen mukaan istunut yhden hengen tuoliin ja vyötäisistä kiinni pitäen yrittänyt estää 17-vuotiasta nousemasta ylös. Hän oli myös ottanut tämän 17-vuotiaan hiuksista voimakkaan otteen.

 

Molemmat 17-vuotiaat olivat kokeneet humalaisen Hirviniemen lähentelyt ärsyttävinä ja ahdistavina.

Aku Hirviniemen asianajajan mukaan syyte on syyttäjän näkemys asiasta, eikä se vastaa täysin Hirviniemen omaa käsitystä tapahtumien kulusta.

Sen enempää yksityiskohtiin ei asianajaja vastauksessaan mennyt, sillä asian yksityiskohdat on määrätty salaisiksi tekoaikaan alaikäisten asianomistajien suojelemiseksi.

Hirviniemen asianajajan mukaan seksuaalista ahdistelua koskevan lain teksti ja perustelut ovat epämääräisiä sen suhteen, mitä lailla tarkoitetaan.

Aku Hirviniemen oikeudenkäynti käydään suljetuin ovin.  Tuomio asiassa annetaan myöhemmin kansliapäätöksenä.

Oikeutta käydään pääosin suljetuin ovin, eli ilman yleisön läsnäoloa. Sekä syyttäjä että Aku Hirviniemen asianajaja vaativat asian käsittelyä suljetuin ovin.

Oikeus päätti salata asianomistajien ja heidän huoltajiensa henkilöllisyyden sekä osan asiakirjoista ja poliisin esitutkinta-aineiston 60 vuoden ajaksi, kuten seksuaalirikoksissa on usein tapana.

Vain haastehakemus ja Hirviniemen vastaus syytteeseen tullaan käymään läpi  julkisesti oikeudessa, mutta ilman asianomistajien henkilötietoja ja tarkempia kuvauksia tapahtuneesta.

Oikeudenkäynti jatkuu Hämeenlinnan käräjäoikeudessa ilman yleisöä.

Tuomio asiassa annetaan myöhemmin kansliapäätöksenä.

Seksuaalisesta ahdistelusta voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kuuden kuukauden vankeuteen.

 

Hirviniemi kirjoitti talvella Facebook-päivityksessään, että syyte koskee tapahtumia hänen kotonaan olleissa juhlissa.
Hirviniemi kertoi päivityksessään tuomitsevansa kaiken ahdistelun ja kiistävänsä syytteen.

–  Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi kirjoitti.

Hänen asianajajansa ei oikeudenkäynnin alla halunnut kommentoida syytettä.

–  Vastaamme syytteisiin salissa. Siellä sitten tarkemmin keskustellaan tästä asiasta, sanoi Jan-Olof Nyholm STT:lle torstaina. FL-STT

Uusimmat

Fingerpori

comic