Lounais-Häme

Syyttäjä: Mies yritti työntää toisen junan alle pitkäperjantaina– veturinkuljettaja ehti hidastaa viime hetkellä

Mies oli jäädä junan alle pitkänäperjantaina Helsingin Pasilassa, kun hänet tönäistiin laiturilta yllättäen raiteille. Tönimisestä syytetty mies vastaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytteisiin tapon yrityksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeutta.

Haastehakemuksen mukaan mies hyökkäsi yllättäen entuudestaan tuntemattoman uhrinsa kimppuun, pahoinpiteli tätä ja tönäisi tämän selälleen kiskoille. Kun tönäisty mies nousi takaisin laiturille, syytetty yritti syyttäjän mukaan töniä tämän uudelleen raiteille, mutta ulkopuolinen henkilö esti miehen putoamisen.

–  (Syytetty) on uudestaan hyökännyt (uhrin) kimppuun ja potkaisemalla (uhria) kerran rintakehän alueelle, lyömällä keskivartalon alueelle sekä repimällä ja tönimällä yrittänyt saada (uhrin) putoamaan uudestaan raiteille, lähestyvän junan eteen. Tilanteeseen on tullut ulkopuolinen henkilö väliin ja estänyt (uhrin) putoamisen raiteille.

Syytetty on myöntänyt poliisikuulusteluissa syyllistyneensä pahoinpitelyyn potkimalla ja lyömällä uhria ja työntämällä tätä raiteille.

Läheltä piti -tilanne

Poliisin aiemman kertoman mukaan juna tuli asemalle vain 23 sekuntia sen jälkeen, kun mies pääsi takaisin ylös. Poliisi kertoi, että tapahtumasta on olemassa videotallenne, jota syyttäjä käyttää haastehakemuksen mukaan oikeudessa todisteena tapahtumista.

Syyttäjä kirjoittaa syytekirjelmässään, että tapon yritys jäi yritykseksi veturinkuljettajan ja ulkopuolisen auttajan ansiosta. Asemalle tulleen junan veturinkuljettaja havaitsi syyttäjän mukaan uhrin raiteilla ja hidasti vauhtia.

Huumesyyte liittyy muutamaan grammaan kannabista, joka mieheltä löydettiin. Hän myös vastusti asemalaiturilla syyttäjän mukaan järjestyksenvalvojia kiinnioton yhteydessä rimpuilemalla ja uhkaili näitä väkivallalla. Tappouhkauksen kohteeksi joutui syyttäjän mukaan myös laiturilla ollut nainen.

 

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic