Lounais-Häme

Syyttäjä: Neljä naista syytti Tomi Metsäketoa somessa valheellisesti ahdistelijaksi ja raiskaajaksi

Helsinki
21.09.2018, 10:26

Kotimaa

Neljä naista syytti laulaja Tomi Metsäketoa valheellisesti muun muassa ahdistelijaksi ja raiskaajaksi syksyllä 2017 suljetussa Facebookin CIA Naisten Olohuone -ryhmässä, syyttäjä Juho-Mikko Hämäläinen sanoi Helsingin käräjäoikeudessa.
Hämäläisen mukaan teot aiheuttivat Metsäkedolle suurta kärsimystä ja vahinkoa. Syyttäjä Hämäläisen mukaan naisten esittämät väitteet ovat valheellisia ja joka tapauksessa halventavia.
– Minulla ei ole ainakaan tietoa siitä, että Metsäketoa olisi koskaan tuomioistuimessa raiskauksesta tuomittu. Lähtökohta on se, että nämä ovat joka tapauksessa halventavia. Syytteessä on neljä eri henkilöä, joita kutakin epäillään kunnianloukkausrikoksesta, Hämäläinen totesi oikeudessa.
Kaikki naiset kiistävät syytteen. Heidän mukaansa he eivät ole levittäneet valheellista tietoa Metsäkedosta.
– (Syytetty) ei ole levittänyt valheellista tietoa. Hänellä on ollut vahvat perusteet pitää tietoa totena. Hän ei muutenkaan ole viestillään Metsäkedon kunniaa halventanut. Hänellä ei ole ollut loukkaustarkoitusta ja hän on viestillään kommentoinut keskustelua, yhden syytetyn avustaja sanoi.
Toisen avustaja perusteli kiistämistä sillä, että Facebookissa julkaistu kommentti olisi perustunut hänen hyvän ystävänsä kokemuksiin. Osa perusteli kirjoittelua sillä, että heidän tietonsa olisivat perustuneet mediassa liikkuneisiin tietoihin. Kaikki kiistävät, että tarkoitus olisi ollut halventaa Metsäketoa.
Metsäketo kommentoi asiaa viime vuoden syksyllä Facebookissa.
– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista, ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo kirjoitti tuolloin.
Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö täyttyy esimerkiksi silloin, jos esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen ja teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Törkeästä kunnianloukkauksesta rangaistuksena on sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.
– Metsäketo ja kaltaisensa ahdistelijat, raiskaajat jne, ovat ITSE tehneet tekonsa. Ilman muuta teot pitä julkistaa. Ihmetyttää nämä puolustelijat, esimerkiksi yhdessä viestissä sanotaan haastehakemuksen mukaan.
Eräässä toisessa viestissä Metsäketoa taas syytetään suoraan raiskaajaksi.

Potkut musikaalista häirintäsyytösten vuoksi

Metsäkedon ympärillä pyöri viime syksynä häirintäsyytöksiä, jotka nosti esille Seiska-lehti. Häirintäsyytökset johtivat siihen, että Metsäketo poistettiin Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Hän sai myös potkut Mamma Mia -musikaalista esille tulleiden häirintätapausten vuoksi.
Laulaja myönsi Tähdet tähdet -päätöksen jälkeen, että hänen käyttäytymisessään on ollut toivomisen varaa. Hän kertoi olevansa poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”turhankin kärkkäästi ja liian suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.
Kun Arto Nyberg kysyi Ylen keskusteluohjelmassa syksyllä, onko Metsäketo ahdistellut ja kähminyt naisia, Metsäketo vastasi ”varmaan olen kyllä”.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti