Lounais-Häme

Syyttäjä Raahen murhakäräjillä: Naisiin vihamielisesti suhtautunut mies murhasi baarista lähteneen naisen ja muutaman päivän päästä äitinsä

Helsinki
20.08.2018, 13:57

Kotimaa

Raahessa nelikymppinen mies seurasi tuntematonta nuorta naista baarin jälkeen yöllä ja murhasi tämän, katsoo syyttäjä. Syyttäjän mukaan naisiin vihamielisesti ja halveksivasti suhtautunut mies toteutti rikoksen vakaasta harkinnasta ja löi naista ulkona useita kertoja teräaseella viime syksynä.
Mies oli jo pidempään suunnitellut jonkin väkivaltarikoksen toteuttamista niin, että kohteena olisi fyysisesti heikompi osapuoli ja nainen, syyttäjä kuvailee haastehakemuksessa.
Mies oli baarissa teräase mukanaan ja lähti naisen perään, syyttäjä kertoo.
– Hän on toteuttanut lopulta tämän väkivalta-aikeensa tultuaan mitä ilmeisimmin torjutuksi jälleen naispuolisen henkilön taholta, syyttäjä kirjoittaa.
Laiha ja pienikokoinen nainen oli vahvan päihtymystilansa vuoksi kykenemätön puolustamaan itseään. Naista oli isketty yhteensä 15 kertaa teräaseella selkään.

Vain muutaman päivän päästä surmattiin äiti

Mies murhasi syyttäjän mukaan äitinsä vain neljä päivää tämän jälkeen. Miehelle luettiin tänään syytteet Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa.
Myös tämä teko oli syyttäjän mukaan vakaasti harkittu.
– Hän on vihannut myös äitiään, keneen hänellä on ollut huonommat välit jo pidempään, ja hän onkin lopulta kohdistanut tällaisen väkivaltateon eli henkirikoksen äitiinsä, syyttäjä kirjoittaa.
65-vuotias äiti surmattiin omassa kodissaan teräaseella.
Mies on tunnustanut surmanneensa molemmat naiset mutta kiistänyt, että teot olisi tehty vakaasta harkinnasta tai että ne olisivat kokonaisuutena arvostellen törkeitä. Tekoihin on miehen mukaan vaikuttanut hänen terveydentilansa.

Syytteet yrityksistä raiskata hiv-positiivisena käsitellään myöhemmin

Syyttäjä on aiemmin kertonut, että miestä syytetään kahden murhan lisäksi muun muassa kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta raiskauksen yrityksestä sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Uhreja on kaikkiaan kuusi.
Muita syytteitä käsitellään oikeudessa vasta myöhemmin, joten niiden sisältö ei ole ainakaan vielä julkinen.
Mies on todettu hiv-positiiviseksi. Syyte törkeän pahoinpitelyn yrityksestä liittyy epäilyyn, että mies olisi ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä kertomatta kumppanille sairaudestaan.

– – – –

Korjattu kello 13.56: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että miestä koskevat muut syytteet olisi salattu. Salaamispäätöksiä ei ole kuitenkaan tehty, vaan syytteet eivät ole vielä julkisia, koska ne käsitellään oikeudessa vasta myöhemmin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti