Lounais-Häme

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta bussikaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä Loimaalla

Aihekuva. Kuvaaja: Tuomela Tapio
Aihekuva. Kuvaaja: Tuomela Tapio

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta linja-auton kaappauksesta tai kaappauksen yrityksestä Loimaalla, selviää haastehakemuksesta. Miestä syytetään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Syytetty tarttui syyttäjän mukaan bussin rattiin ja yritti saada ajoneuvon törmäämään vastakkaisesta suunnasta lähestyneeseen linja-autoon. Autot vaurioituvat osumasta, mutta kuski kuitenkin onnistui pitämään linja-auton hallinnassa. Vastaantulevan linja-auton kuljettaja teki väistöliikkeen.

Molempien linja-autojen nopeus oli noin 30–40 kilometriä tunnissa.

Vaihtoehtoisena rangaistuksena syyttäjä vaatii miehelle tuomiota kahdesta pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta..

Myöntää rattiin tarttumisen, kiistää kaappauksen

Syytetty myöntää kirjallisessa vastauksessaan, että hän tarttui linja-auton rattiin. Hän kuitenkin kiistää syyllistyneensä kaappaukseen tai kaappauksen yritykseen.

–  Linja-auton kuljettaja on syytteen teonkuvauksen mukaisesti pitänyt ajoneuvon hallinnassaan, vastauksessa sanotaan.

Puolustuksen mukaan linja-auton kuljettaja on kertonut, että syytetty oli istunut ohjauspyörään tarttumisen jälkeen paikalleen normaalisti.

–  Menettely ei täytä kaappausrikoksen tai sen yrityksen tunnusmerkistöä, puolustus kirjoittaa.

Puolustuksen mukaan teonkuvauksessa ei edes väitetä, että syytetty olisi ottanut ajoneuvon hallintaansa.

–  Hallituksen esityksen sisältöä arvioitaessa voidaan todeta, että ohjaukseen puuttumisen pitää olla merkittävyydeltään verrattavissa kulkuneuvon määräysvaltaan ottamiseen. (Syytetyllä) ei ole ollut sellaista määräysvaltaa, puolustus kirjoittaa.

Tiistaina puitiin vastaavantyyppistä, Uuraisilla sattunutta tapausta Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Uuraisten bussikaappausjutussa kaappaussyyte kaatui ja mies sai sakkotuomion muun muassa vaaran aiheuttamisesta. Jutuilla ei ole poliisin aiemman kertoman mukaan yhteyttä toisiinsa. STT

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic