Lounais-Häme

Syyttäjä vaatii entiselle kuntapoliitikolle vähintään 10 kuukauden ehdollista vankeutta

Helsinki
16.10.2018, 16:25

Kotimaa

Syyttäjä vaatii kokoomuksen ja vihreiden varavaltuutettuna aiemmin Helsingissä toimineelle Saido Mohamedille vähintään kymmenen kuukauden ehdollista vankeutta törkeästä rahanpesusta. Asiaa käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.
Syyte ajoittuu vuosille 2003-2013, ja siinä on kyse rikoksella hankituista 44 000 euron lapsilisistä. Mohamedin sisar tuomittiin kaksi vuotta sitten käräjillä törkeästä petoksesta, koska hän ei ollut ilmoittanut Kelalle lapsien muutosta ulkomaille eikä lapsilisien maksamista katkaistu.
Mohamed kertoi tuolloin oikeudessa nostaneensa sisarensa rahoja ja lähettäneensä niitä hänelle. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että sisar olisi saanut rahoja. Sisar kertoi oikeudelle, että hänen tietojensa mukaan Mohamed olisi käyttänyt rahat omaan opiskeluunsa.
Saido Mohamed ei ole kommentoinut asiaa STT:lle rikosepäilyjen aikana, eikä STT tavoittanut häntä kommentoimaan syytettä.

Syyttäjä: Rahojen laiton alkuperä tiedossa

Syyttäjän mukaan Mohamed on ollut tietoinen varojen laittomasta alkuperästä ja pyrkinyt hankkimaan itselleen tai toiselle hyötyä rikollisella tavalla.
– Rikoksen kautta saatu omaisuus on erittäin arvokasta, ja teko on jatkunut pitkään, syyttäjä perustelee haastehakemuksessaan.
Törkeässä rahapesussa kyse on juuri siitä, että rikos ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä ja sen kautta saatu omaisuus on ollut erittäin arvokas tai rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti. Törkeästä rahanpesusta seuraa vähintään neljän kuukauden ja enintään kuuden vuoden vankeusrangaistus.
Syyttäjä vaatii Mohamedia korvaamaan rahat korkoineen marraskuun lopulta 2013 lukien, osin yhteisvastuullisesti siskonsa kanssa.
Toissijaisesti syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta törkeästä kätkemisrikoksesta.
Kuntapoliitikkona ja järjestöaktiivina tunnettu Mohamed on vuoden 2011 pakolaisnainen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic