Lounais-Häme

Syyttäjä: Venäjän kiinteistöjen hinta Helsingissä nousi yhtenä päivänä yli viisi miljoonaa euroa - miljoonia vedettiin välistä

Helsinki
24.10.2018, 11:15

Kotimaa

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta viidelle Venäjän valtioon kohdistuneesta epäillystä miljoonapetoksesta Helsingissä. Juttua alettiin käsitellä tänään Helsingin käräjäoikeudessa.
Venäjän kiinteistöomistuksia hallinnoivan yhtiön Suomen-sivuliike myi 2010-luvun alussa vaihtokaupalla lukuisia kiinteistöjä, joista suurin osa sijaitsee Helsingin kantakaupungissa. Vastineeksi se sai toimistotalon Helsingin Lauttasaaresta.
Venäjän kiinteistöjä hoitavan yhtiön epäillään myyneen kiinteistöt alihintaan espoolaisyhtiölle, joka myi ne eteenpäin markkinahintaan. Syyttäjän mukaan kiinteistömassan hinta nousi tällä perusteella yhdessä päivässä yli 5,5 miljoonaa euroa.
Syyttäjän mukaan alihinnan ja markkinahinnan erotuksesta espoolaisyhtiön johtaja olisi siirtänyt noin 4,5 miljoonaa euroa Sveitsissä toimivalle konsulttiyhtiölle, jonka epäillään jakaneen varoja syytettyyn kiinteistökauppoihin osallistuneille.

Pääepäilty ei ole syytettynä jutussa

Pääepäilty jutussa on Venäjän ulkomailla omistamia asunto- ja kiinteistökohteita hallinnoivan yhtiön 61-vuotias pääjohtaja. Hänet on tuomittu Venäjällä jutun päätekijänä neljän vuoden vankeuteen vuonna 2015. Syytettynä ovat espoolaisyhtiön johtaja ja hänen poikansa, kiinteistöistä hinta-arvion tehnyt mies, syyttäjän mukaan pääjohtajan yhteyshenkilönä Suomessa toiminut mies ja kiinteistökaupan valmisteluun ja toteuttamiseen pääjohtajan valtuuttamana syyttäjän mukaan toiminut mies.
Pääepäiltyä ei ole saatu haastettua nyt alkavaan oikeudenkäyntiin, eikä hän näin ollen ole syytettynä jutussa. Syyttäjä oli valmistellut syytteen myös hänen osaltaan, mutta sitä ei voitu lukea oikeudessa.
Kaikki syytetyt kiistävät syytteet käräjäoikeudessa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic