Lounais-Häme

Taas poliisilaitosten yhteinen tehoisku Forssassa ja Loimaalla: huume-epäilyjä, dopingrikos, ampuma-aseita ja kiinniottoja

Hämeen ja Lounais-Suomen poliisilaitosten tiheä kampa nosti esiin tukun rikoksia ja niiden epäilyjä tehostetussa huumausaineiden katuvalvontaiskussa.

Forssan seudulla poliisi kirjasi pitkän listan. Isku paljasti esimerkiksi epäillyn törkeän huumausainerikoksen ja törkeän dopingrikoksen.

-Tutkinnan tässä vaiheessa niiden yksityiskohtiin ei voi mennä, toteaa rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeen poliisilaitokselta.

Lisäksi poliisit selvittävät kahta huumausainerikosta, yhdeksää huumausaineen käyttörikosta ja useita epäiltyjä rattijuopumuksia sekä kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta.

Tutkittaviksi tulivat myös kaksi lievää ampuma-aserikosta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidon.

 

Operaation aikana poliisilla oli useita rikoksesta epäiltyjä kiinniotettuna ja yksi pidätettynä. Operaatiossa tavattiin myös useita etsintäkuulutettuja ja valvonnassa havaitun johdosta jouduttiin tekemään myös yksi lastensuojeluilmoitus.

Hämeen poliisin haltuun takavarikkoon jäi valvontaiskun seurauksena isohko määrä huumausaineita ja dopingaineita, huumausaineiksi ilman reseptiä luokiteltavia lääkeaineita, ampumatarvikkeita ja toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä.

 

Loimaan seudulla poliisi paljasti operaatiossa yhteensä 10 epäiltyä huumausainerikosta tai huumausaineen käyttörikosta. Kolmessa tapauksessa epäilty oli ensikertalainen.

Pääosin takavarikoitiin marihuanaa. Lisäksi epäiltyjen hallusta löytyi pieniä määriä amfetamiinia ja huumaavia lääkevalmisteita.

 

Hämeen ja Lounais-Suomen poliisilaitokset toteuttivat yhtäaikaisen tehostetun huumausaineiden katuvalvontaiskun Forssassa ja Loimaalla 8.-9. helmikuuta.

Komisario Jorma Joki-Anttila Hämeen poliisilaitokselta muistuttaa valvonnan määrän ja kiinnijäämisen yhteydestä.

-Mitä enemmän poliisi valvoo, sitä enemmän löytyy rikoksia ja epäiltyjä, hän toteaa.

Edellinen katuvalvontaisku tehtiin tammikuun puolivälissä, Hyvät tulokset ja kokemukset olivat hyviä. Tuloksekkaaksi osoittautunutta yhteistoimintaa jatketaan Joki-Anttilan mukaan vuoden mittaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti