Lounais-Häme

Tahdon voitto taidosta: FPS kaatoi Pyryn ja jatkaa välieriin

FPS kohtaa seuraavaksi Hokin.
FPS väänsi tiukassa ottelusarjassa 3–2-voiton Pyrystä. Kuva: Tapio Tuomela
FPS väänsi tiukassa ottelusarjassa 3–2-voiton Pyrystä. Kuva: Tapio Tuomela

FPS pystyi kuin pystyikin kaivamaan vierasvoiton kovana kotijoukkueena tunnetusta Pyrystä. Palloseura kaatoi Pyryn maalein 3–4 (1–2, 1–1, 1–1) Suomi-sarjan puolivälierien viidennessä pelissä Nokialla ja eteni otteluvoitoin 3–2 välieriin. Sarjan suosikin Pyryn kausi on paketissa, FPS jatkaa pelejä alkavalla viikolla Kajaanin Hokkia vastaan.

Lauantai-illan kamppailu oli tiukkaa vääntöä, olihan tilanne molemmille joukkueille sama kuin pääministerille eli ”tulos tai ulos”. Eetu Moberg vei FPS:n ylivoimalla johtoon, mutta isännät tulivat pian tasoihin niin ikään ylivoimalla.

FPS pääsi toiseen erään kuitenkin keulilla, kun kippari Eetu Moberg teki erässä myös 1–2-maalin. Pyry tasoitti ottelun ylivoimalla, mutta FPS meni taas johtoon, kun Jukka-Pekka Kurtelius teki 2–3-osuman.

Pyry tuli kolmannessa erässä Tomi Wileniuksen ylivoimaosumalla tasalukemiin 3–3. FPS korjasi tärkeän voiton, kun Samuli Virtanen laukoi 3–4-lukemat nelisen minuuttia ennen loppua.

– Tämä oli tahdon voitto taidosta. Ei olisi voitu sitä vierasvoittoa parempaan paikkaan ottaa. Koko sarja oli erittäin urheilullista ja laadukasta kiekkoa, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoi.

 

Välierävastus Hokki on Pyryn tapaan kova luu. Joukkue voitti Suomi-sarjan runkosarjan.

– Pyry oli sarjan suosikki ja pelaajamateriaaliltaan ehkä paras joukkue, mutta ei se Hokki siitä kauas jää. Hyvin organisoitu joukkue, jolla on laadukas hyökkäys. Mutta kyllä me lääkkeet sillekin löydämme, Rantanen lupasi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic