Lounais-Häme

Tahkosta Koetukselle kolmetoista farmipelaajaa

Superpesiksessä pelaava Hyvinkään Tahko kirjasi kolmetoista pelaajaansa farmisopimukseen Jokioisten Koetuksen kanssa.

Pesäpalloliiton sääntöjen mukaan farmipelaajat on nimettävä ennen ensimmäistä sarjapeliä eikä uusia pelaajia voi nimetä enää kauden aikana.

Tahkon nimeämistä farmipelaajista Aleksanteri Haukka, Jere Handolin, Samu Saarinen ja uusimpana Mika-Matti Heinonen lukeutuvat Koetuksen sopimuspelaajiin ja pelaavat kauden ensisijaisesti Koetuksen joukkueessa Ykköspesiksessä.

Yhdeksän muuta farmipelaajaksi nimettyä lukeutuvat Tahkon kuudentoista pelaajan superpesismiehistöön. Heitäkin nähdään Koetuksen paidassa, kun kaikki kuusitoista peluria eivät mahdu kahdentoista pelaajan ottelukokoonpanoon.

Tahkon superpesisringistä farmipelaajiksi nimettiin Jere Harjuvaara, Eetu Hämäläinen, Matias Kauppinen, Aku Kettunen, Erik Lahti, Santtu Patova, Miro Tiala, Roni Wahl ja Patrik Vartama.

Suurin osa yhdeksiköstä pelasi viime kaudella Tahkon superpesisjoukkueessa. Tiala siirtyi viime kauden aikana Mansesta Koetukseen.

Koetuksen puheenjohtajan Ari Kettusen mukaan ainoa pelaaja, joka voi vielä joukkueeseen tulla on Koetuksen monivuotinen hyvinkääläinen jokeritykki Riku Tainio. Hän ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkosta.

Koetus pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun se kohtasi Tampereen Pirkkahallissa Ykköspesiksessä niin ikään pelaavan Mansen. Tamperelaiset ottivat 2-0 (2-1, 6-4) voiton.

– Siihen nähden miten vähän olemme olleet yhdessä, peli oli tappiosta huolimatta lupaava, kommentoi Koetuksen toinen pelinjohtaja Jani Salmi.

Koetus ei ollut liikkeellä täydellä miehistöllään, mutta kokoonpanossa oli kuitenkin yksitoista pelaajaa.

Koetuksen etukentällä häärivät hienosti lukkaroinut nuori tulokas Joona Lehtinen sekä Erik Lahti ja Eetu Ojala. Polttolinjassa pelasivat Tahkon tulokkaat Mika-Matti Heinonen, Samu Saarinen, Leevi Lehto sekä oma kasvatti Akseli Åberg. Koppareina pelasivat Joni Salo ja Miro Tiala sekä jokereina Antti Hampori ja Janne Vepsäläinen.

Koetus pelaa seuraavaksi maaliskuun alussa Kuopiossa turnauksen, jossa se kohtaa ykköspesisjoukkueet Puijon Pesikseen ja Lievestuoreen Kisan. FL

Koetuksen sopimuspelaajat:
Koetus 2018:Oskari FrimanJoni SaloJanne VepsäläinenAkseli ÅbergEetu OjalaJoona LehtinenAntti HamporiLeevi LehtoSamu SaarinenJere HandolinAleksanteri HaukkaMika-Matti Heinonen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti