Lounais-Häme Jokioinen

Tähteitä ei tarvitse myydä – Ruokahävikki on saatu kuriin Jokioisilla

Tähderuokaa ei Jokioisilla juurikaan synny myytäväksi asti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tähderuokaa ei Jokioisilla juurikaan synny myytäväksi asti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että se toteaa aloitteen tähderuoan myynnistä loppuun käsitellyksi. Ruokapalvelun toiminnassa tähderuoan määrä jää nykyisellään niin pieneksi, että sen myyminen kaikista keittiöistä ei ole tarkoituksenmukaista. Intalankartanon palvelukeskuksessa tähderuokaa myydään pienimuotoisesti, ja myynti voidaan hoitaa siellä olevan kassan kautta.

Ruokapalvelujohtaja toteaa, että parantamalla ruokalistaa, ottamalla asiakastoiveet huomioon ja kiinnittämällä huomiotta valmistettavan ruoan ja hävikin määrään on Jokioisilla päästy hyviin tuloksiin ruokahävikin vähenemisessä ja ruokailijoiden tyytyväisyydessä.

Vihreiden valtuustoryhmä esitti Jokioisilla viime marraskuun valtuustoaloitteessaan, että kunnan ruokalaoista päivittäin jäävää tähderuokaa voitaisiin myydä henkilökunnalle halpaan hintaan heti ruokailun päättymisen jälkeen.

Ruokapalvelun henkilökunta on koulutettu valmistamaan ruokaa ja seuraamaan ruoan menekkiä päivittäin niin, ettei hävikkiä syntyisi. Jos ruokaa on tehty yli tarpeen, sitä ei laiteta tarjolle vaan jäähdytetään ja käytetään myöhemmin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat