Lounais-Häme Forssa

Juttua muokattu: Tähtisairaala-hanke etenemässä sairaanhoitopiirin ja Hykyn rooleja selvittävien työryhmien perustamiseen

Forssan sairaalan tulevaisuus voi olla osa tähtisairaalaa sairaanhoitopiirin alaisuudessa tai sitten ei. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan sairaalan tulevaisuus voi olla osa tähtisairaalaa sairaanhoitopiirin alaisuudessa tai sitten ei. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallitus keskusteli kokouksessaan FSHKY:n ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin yhteisen asiantuntijoista koostuvan työryhmän ja poliittisen ohjausryhmän perustamisesta. Ryhmien tarkoitus on aikanaan selvittää Tähtisairaala-hankkeessa FSHKY:n ja sairaanhoitopiirin rooleja.

Yhtymähallitus päätti kokouksessaan siirtää koko päätöksen Tähtisairaala-seminaarin jälkeen pidettävään yhtymähallituksen jatkokokoukseen 10. syyskuuta.
Seminaarissa on määrä keskustella millaista erikoissairaanhoitoa Forssan sairaalassa halutaan jatkossa olevan.

Asiantuntijatyöryhmän tehtävinä olisi arvioida, millainen on Forssan seudun väestön tarvitsema erikoissairaanhoidon lähipalvelun laatu ja määrä noin 5–10 vuoden perspektiivillä, ja laatia suunnitelma siitä, miten erikoissairaanhoidon lähipalvelut tuotetaan ja miten Forssan sairaalaa tulisi kehittää.

Työryhmän pitäisi myös laatia ehdotus organisaatiorakenteista FSHKY:n ja Tähtisairaalan suhteessa.

Tähtisairaala-hankkeelle on asetettu Forssan seudulla isoja toiveita erikoissairaalapalvelujen resurssien turvaamisesta. Samalla on esitetty huolta siitä, että sairaanhoitopiiri mielisi ajaa Forssan sairaalan toimintaa alas Assi-sairaalan hyväksi.

FSHKY:ssä on kynnyskysymyksenä pidetty väestön tarpeiden mukaisten perustason erikoissairaanhoidon palvelujen säilyttämistä Forssan sairaalassa.

Yhtymäjohtaja Katariina Korhonen kiistää epäilyt, joiden mukaan yhtymähallituksessa olisi nyt jo linjattu, että Forssan sairaalan toiminta siirretään Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille alisteiseksi tähtisairaala-statuksen saamiseksi.

– Mitään päätöstä ei ole tehty, koska ei ole tehty vielä selvitystäkään.  Kun työryhmät on tehneet työnsä, asia tulee uudestaan yhtymähallitukseen harkittavaksi, miten siitä edetään.

 

Aiemmin aiheesta: Tähtisairaala etenee nyt rivakasti – Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan yhteisiä palveluita ehkä jo parin vuoden kuluttua

 

Tähtisairaala etenee, vaikka Etelä-Pohjanmaa empii

 

Selvitys avaisi Korhosen mukaan sitä, mitä hyötyjä tähtisairaalasta on mahdollista saada. Työryhmä setvisi, mikä yhteistyön muoto on järkevin ja takaisi riittävät palvelut väestölle.

FSHKY:n Forssan sairaala tuottaa nykyisellään perustason erikoissairaanhoidon palveluja itsenäisesti, mutta yhteistyössä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa. Tähtisairaala-hankkeen toteutuessa FSHKY:n yhteistyö lisääntyy sekä Kanta-Hämeen että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Tähtisairaala tarkoittaa naapurimaakuntien yhdeksää julkista sairaalaa, joille kullekin määritetään oma roolinsa kokonaisuudesta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020