Lounais-Häme Forssan seutu

Tähtisairaala-työryhmät vihdoin kokoon – Hyky aikoo säilyttää Forssan sairaalan nykyiset palvelut, kulkee kehitys mihin tahansa

Hyky aikoo säilyttää Forssan sairaalan nykyiset palvelut, kulkee kehitys mihin tahansa
Hykyssä on tahtotilana säilyttää vähintään Forssan sairaalan nykyiset palvelut. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hykyssä on tahtotilana säilyttää vähintään Forssan sairaalan nykyiset palvelut. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallitus päätti jatkokokouksessaan perustaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja FSHKY:n yhteisen asiantuntijoista koostuvan työryhmän ja tämän toimintaa ohjaavan poliittisen työryhmän puimaan tähtisairaalahanketta.

Yhtymähallitus nimesi omalta osaltaan poliittiseen ohjausryhmään Kaisa Lepolan (sd.), Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.), Jouko Haonperän (kok.) ja Tapio Virtasen (vas.) Forssasta. Lepola on yhtymähallituksen puheenjohtaja, Anttila varapuheenjohtaja ja Haonperä ja Virtanen jäseniä.

Työryhmätyöskentelyyn aikaa marraskuun loppuun

FSHKY:stä asiantuntijatyöryhmään kuuluvat yhtymäjohtaja Katariina Korhonen, terveydenhuollon palvelualuejohtaja Sari Kortepohja, sisätautien ylilääkäri Hannu Sulonen, hallintoylihoitaja Anna Palin, kirurgian osastonhoitaja Maija Lahti, psykiatrian ylilääkäri Hanna Kiesi/Maiju Hiidenhovi, avohuollon ylilääkäri Arto Honkala ja henkilöstön edustaja Kristiina Nieminen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä asiantuntijaryhmään osallistuu kymmenkunta henkilöä. KHSHP on nimennyt poliittiseen ohjausryhmään Sakari Raiskion (kesk.) Jokioisilta, Riku Bitterin (kok.) Riihimäeltä, Riitta Romun (vas./sit.) Riihimäeltä ja Vesa Mäkisen (ps.) Hämeenlinnasta.

Työryhmätyöskentelyyn on aikaa marraskuun loppuun asti. Tehtävänä on mm. laatia suunnitelma siitä, miten tarvittavat erikoissairaanhoidon lähipalvelut tuotetaan ja miten Forssan sairaalaa mahdollisesti yhtenä tähtisairaalana pitäisi kehittää.

”Oli skenaario mikä tahansa, nämä palvelut haluamme säilyttää”

Tähtisairaala-seminaari alusti Hykyn hallituksen jatkokokousta. Seminaarissa käytiin läpi hyvinvointikuntayhtymän erikoissairaanhoidon toimintaa ja sen laajuutta.

– Meillä on hyvä ja laaja valikko erikoislääkärivastaanottoja. Haluamme ainakin tässä laajuudessa jatkossakin tarjota näitä palveluita lähipalveluina seudun väestölle tietysti väestön tarpeiden mukaan, sanoo yhtymäjohtaja Katariina Korhonen.

– Oli se tulevaisuusskenaario mikä tahansa, nämä palvelut haluamme säilyttää. FL

Aiemmin aiheesta: Tähtisairaala-hanke etenemässä sairaanhoitopiirin ja Hykyn rooleja selvittävien työryhmien perustamiseen

Lue myös: Tähtisairaalassa Forssalle ja Riihimäelle käy hyvin

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic