Lounais-Häme

Taikatuulen päiväkoti juhli: Aikuisen läsnäolo on lahja lapselle

Roni Järvinen pinkoo leikkihuoneen läpi ja pomppaa päiväkodin johtajan Marjut Leinon syliin.

Leino rutistaa pojan rintaansa vasten ja kertoo, että Roni tykkää halailusta. Poika on ollut Taikatuulen päiväkodissa yksivuotiaasta lähtien. Tänä syksynä hän siirtyi isojen puolelle täytettyään kolme.

 

Taikatuulen päiväkoti on aivan tavallinen kaupungin päiväkoti. Syyskuussa tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun päiväkoti aloitti toimintansa Tölössä.

Taikatuuli ei ole koskaan ollut erikoistunut mihinkään, eikä toistaiseksi erikoistukaan.

Johtajalla on selvä visio siitä, mitä hyvän päiväkodin tulee tarjota.

-Kerta toisensa jälkeen vanhemmat korostavat, miten tärkeää on läsnäolo. Me yritämme keskittyä siihen, että päiväkodin työntekijät antavat lapsille aikaa. Se on kaikkein tärkeintä. Vanhemmat arvostavat sitäkin, että päiväkoti järjestää yhteistä aikaa lapsille ja vanhemmille.

Leino viittaa päiväkodin järjestämiin iltoihin, joihin perhe kutsutaan yhdessä lapsen kanssa. Ajatuksena on, että vanhemmille ja isovanhemmille järjestetään tilaisuuksia sen sijaan, että heille askarreltaisiin kortteja tai lahjoja päiväkodissa. Lapsen ja perheenjäsenten yhteiset illat ovat saaneet paljon myönteistä palautetta.

 

Maarit Rönn istuu lapsenlastensa Sofia ja Sonja Sillstenin kanssa päiväkodin pöydän äärellä. Hän on tullut katsomaan lapsia, koska päiväkodissa on avointen ovien päivä 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Lasten mielestä mamman läsnäolo päiväkodissa ei ole lainkaan yllättävää. He ovat tottuneet siihen, että mamma vierailee silloin tällöin.

-Yhteistyö päiväkodin ja perheen välillä pelaa tänä päivänä hienosti. Yhtä tärkeää on se, että nykyajan päiväkodissa kohdataan lapset yksilöinä, Rönn kertoo.

Koska Sofia ja Sonja tapaavat Forssassa asuvaa mammaansa usein, eikä hänen käyntinsä päiväkodissakaan ole yllättävää, tytöt ilmoittavat yhtäkkiä lähtevänsä saunomaan ja katoavat kulman taakse.

 

Yksi Taikatuulen erikoisuuksista onkin sen sauna. Toistaiseksi Taikatuuli on ainoa päiväkoti Forssassa, jolla on oma sauna.

Oikeastaan voidaan puhua jonkinlaisesta lasten spa-osastosta, koska kylpyhuoneessa on myös hiekkalaatikko leluineen ja lämpölamppu. Hiekkaleikkejä voi siis leikkiä talvellakin hellelukemissa. Lisäksi kylpyhuoneessa on amme, joka täytetään silloin tällöin.

 

Myös Roni on tullut juuri saunasta. Hänen poskensa ovat punaiset ja tukka suihkusta märkä. Pojan mielestä saunominen on yksi parhaista asioista, joita päiväkodissa voi tehdä. Ainakin heti junaleikkien jälkeen.

-Meille on tärkeää, että päiväkoti on kodinomainen paikka. Haluamme luoda lämpimän ilmapiirin, jossa lapset rohkenevat osallistua ja esittää omia mielipiteitään, Marjut Leino sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti