Lounais-Häme

Taikayön opinahjo kirkastaa profiilia

Suunnittelu yrittäjyyden konkreettiseen painottamiseen alkaa Urjalassa heti. Yrittäjyyden on määrä olla osa koko Väinö Linnan lukion toimintaa. Yrittäjyyden osalta selvitetään kevään aikana kokonaan uusien kurssien tarve.

-Olemme ajatelleet, että joko tulee muutamia erityisiä yrittäjyyskursseja tai sitten yrittäjyys voi kulkea osittain jonkun oppiaineen sisällä, sanoo rehtori Marko Nevalainen.

Kansainvälisyyspainotukseen lukio hakee rehtorin mukaan ulkopuolista rahoitusta ja yhteistyökumppaneita myös kevään aikana.

-Nykyisin pyritään siihen, että yhteistyö olisi osa arkea ja normaaliopetusta, että olisi muutakin kuin vierailuja, olisi esimerkiksi yhteisiä virtuaalioppitunteja tai projekteja.

 

Urjalan sivistyslautakunta hyväksyi myös lukion kehittämislinjauksia, tarkennuksia opetussuunnitelmaan.

Historia ja filosofia saavat tasavertaisuuden nimissä kertauskurssit, kuten isommissakin lukioissa on.

Tarkennusten taustalla on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen haku-uudistus, joka lisää ylioppilaskirjoitusten painoarvoa, kun yhä suurempi osa jatko-opintoihin valikoituu kirjoitusten perusteella.

Pisteitä voi saada myös lukiodiplomeista. Nykyisestä lukion opetussuunnitelmasta uupuivat kuvataidediplomi, musiikkidiplomi ja liikuntadiplomi. Ne tulevat tarjolle ensi syksynä Väinö Linnan lukion opiskelijoille.

Lukion kurssitarjontaan lisätään myös kurssi, jossa lukion opiskelijat perehtyvät koulun nykyaikaisiin kuva- ja äänitekniikan laitteistoihin.

Lukion kehittämisen tavoitteena on nostaa profiilia ja pitää kiinni ainakin nykyisestä opiskelijakannasta, ettei Urjalasta tarvitse lähteä lukio-opintoihin muualle.

-Luulen, että käytännössä nuo kuljetusasiat vaikuttavat nuorilla aika paljon. Meille on nytkin tullut yksittäisiä opiskelijoita naapurikunnista. Veikkaan, että itsessään uusi koulurakennuksemme vaikuttaa niin, että osa on kiinnostuneita tulemaan, kunhan pääsevät tänne julkisilla liikennevälineillä, Nevalainen summaa.

 

Lukion opettajistosta koostuva lukiotiimi on esittänyt abikurssien opiskelijarajan lieventämistä Urjalassa. Sivistyslautakunta päätti pitää voimassa viime vuoden keväänä tekemänsä päätöksen viiden hengen opiskelijarajasta. Kurssia aloitettaessa on siis oltava viisi opiskelijaa. Jos määrä laskee 3– 4 opiskelijaan, opetus jatkuu 2/3-kurssina. Jos määrä putoaa alle kolmen, on kaksi vaihtoehtoa: joko verkkokurssi tai mahdollisesti 1/3-kurssi eli tunti viikossa.

Sivistyslautakunta edellyttää lukiolta aktiivisempaa toimintaa verkko-opiskelumahdollisuuksien edistämiseksi, kun kyseessä on harvinaisten oppiaineiden ja pienten opiskelijamäärien kurssien tarjontaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti